Zaalhockey

Graag geven we jullie nog wat praktische informatie over zaalhockey

* Per wedstrijd mogen maximaal 12 spelers deelnemen aan een zaalhockeywedstrijd, waarvan 6 in het veld en 6 wisselspelers. Overige spelers kunnen op de bank of op de tribune plaats nemen. Bij een groot elftal kan je er als team ook voor kiezen om steeds een aantal spelers thuis te laten.

* Elke speler speelt met een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en heeft zaalhockeyschoenen aan. Uiteraard zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht.

* Keepers met metalen gespen aan hun klompen kunnen via materialen@mhcbennebroek.nl stoffen riempjes vragen. Stoffen hoezen over legguards schaf je eventueel zelf aan, maar zijn niet verplicht.

* Alle juniorenteams moeten worden begeleid door tenminste 1 ouder.

* Elk team zorgt elke wedstrijd voor een eigen scheidsrechter. Dit kan geen teamgenoot zijn.

* Vervoer van en naar de wedstrijden wordt door het team zelf geregeld.

* Ieder team heeft 1 of 2 keer zaalleiding. De data staan in de Bennebroek- en hockey.nl-App (even doorklikken in de Agenda). Instructies voor zaalleiding vind je in onderstaande video

* Informatie over de locatie, het wedstrijdverloop, de formulieren en de spelregels maar ook de informatie voor de scheidsrechters staat binnenkort op de website. [zie bijvoorbeeld hieronder de belangrijke documenten]

De zaalhockey contributie bedraagt € 75. Het bedrag is iets lager dan eerder gecommuniceerd en geldt per speler ongeacht het aantal spelers in het team. Het bedrag wordt in januari 2017 via een incasso geïnd.

Belangrijke documenten:

- Spelreglement zaalhockey 2016/2017

- Aanvullende instructies 'door de man spelen'

- Verschillen spelregels veld/zaal

- Verschillen veld- en zaalhockey in Briefing spelregels voor BS en CS

- Zaalhockey jongste jeugd (6- en 8-tallen)

- Aanvulling zaalleiding

Bekijk ook onderstaande video's voor meer handige info over zaalhockey!