Kaarten & boetes

Kaarten en boetes

Een gele of een rode kaart (zowel bij senioren als junioren) altijd via e-mail melden bij het secretariaat op de dag van de wedstrijd. Geef binnen 2 à 3 dagen na de wedstrijd in een nadere schriftelijke toelichting aan wat er precies is gebeurd. Beschrijf het incident duidelijk. Mail de verklaring naar het desbetreffende wedstrijdsecretariaat:

wedstrijdsecretariaatabc11d@mhcbennebroek.nl

wedstrijdsecretariaat8def@mhcbennebroek.nl

wedstrijdsecretariaatsenioren@mhcbennebroek.nl

Junioren

Wanneer een jeugdspeler een rode kaart krijgt, dient direct het Meldingsformulier Wangedrag Junioren ingevuld te worden. Dit formulier geldt als verklaring van de vereniging. Een door de jeugdspeler zelf geschreven verhaal is gewenst.

Rode kaart:

Wanneer een rode kaart is gegeven voor een fysieke overtreding, is een schriftelijke verklaring door de vereniging en speler verplicht. Deze dienen voor 12.00 uur op de tweede maandag volgend op de dag van de verwijdering door de KNHB ontvangen zijn (via secretaris MHCB). De Tuchtcommissie van de KNHB bepaalt de straf, in het algemeen een speelverbod van minimaal twee wedstrijden, waarbij zij kan bepalen dat (een deel van) de opgelegde straf met onmiddellijke ingang ten uitvoer dient te worden gebracht.

Wanneer een rode kaart is gegeven voor een verbale overtreding, kan de speler een nadere schriftelijke toelichting geven (via secretaris MHCB). Deze toelichting moet op de donderdag volgend op de wedstrijddag voor 12.00 uur bij de KNHB ontvangen zijn. Een verbale rode kaart zonder toelichting wordt automatisch afgehandeld door de Tuchtcommissie van de KNHB volgens de vereenvoudigde behandeling. Als regel wordt de standaardstraf van één, en wel de eerstvolgende wedstrijd, opgelegd.

Beroep is niet altijd mogelijk. In de uitspraak van de Tuchtcommissie staat duidelijk beschreven of beroep openstaat.

In alle bovengenoemde gevallen wordt een bijdrage in de administratie berekend van

7,50 voor junioren en 12,50 bij een seniorenwedstrijd.

Gele kaart:

1e kaart

Registratie

2e kaart

registratie, bericht aan vereniging

3e kaart

registratie, bericht aan vereniging en betrokkene

bijdrage in de administratiekosten ( 7,50 junioren, 12,50 senioren)

automatische schorsing voor de eerstvolgende competitiewedstrijd

4e kaart

registratie, bericht aan vereniging ("bufferfunctie”)

5e kaart

registratie, bericht aan vereniging en betrokkene

automatische schorsing voor de eerstvolgende twee competitiewedstrijden

bijdrage in de administratiekosten ( 7,50 junioren, 12,50 senioren)

Overigens worden volgens het wedstrijdreglement alle bijdragen met betrekking tot kaarten verhaald op de betreffende speler (of het team indien men dat onderling heeft afgesproken).