Spelregels
Op de site van de KNHB kunt u de spelregels terugvinden. Kijk onder arbitrage:

Wat doe je als scheidsrechter als een speler geen scheenbeschermers draagt ?

In regel 4.2. is beschreven dat veldspelers (en doelverdedigers die als vliegende keep spelen) scheen- en enkelbeschermers dienen te gebruiken.

Dit betekent dat spelers zonder deze beschermers niet mogen meedoen. Constateer je dit voor de wedstrijd of tijdens de rust dan zorg je als scheidsrechter dat deze speler scheenbeschermers aantrekt voordat de wedstrijd begint. Doet de speler dit niet dan mag hij helaas niet hockeyen. Excuses dat een speler zijn scheenbeschermers is vergeten, of dat ze niet lekker zitten is niet relevant. Om blessures te voorkomen is weloverwogen deze regel ingevoerd.

Constateer je dit tijdens de wedstrijd, onderbreek dan niet direct de wedstrijd, maar zorg dat de speler bij het eerst volgende moment dat de wedstrijd stilligt (na een fluitsignaal of als de bal buiten het speelveld komt) zijn scheenbeschermers gaat aantrekken. Doet hij dat niet, dan kan hij niet verder meedoen. Stel nu voor dat iemand hier vervelend over doet en niet uit het veld wil gaan, dan vraagt de scheidsrechter aan de aanvoerder om dit te regelen. En als iemand dan nog steeds lastig doet, dan kun je altijd nog een persoonlijke straf opleggen. Maar dat moet je zoveel mogelijk voorkomen.