header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Verslag kampioenswedstrijd H1

Nieuws afbeelding 6-6-2013
Afgelopen zondag 2 juni 2013 brak rond 16.00 uur het grote moment aan. Het laatste fluitsignaal van de arbiters snerpte over het veld. Einde wedstrijd en MHCBennebroek Heren 1 was dankzij de stevige 8-1 overwinning op Hisalis kampioen van de 3e Klasse.

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen was het nog niet zo vrolijk. Bennebroek had de titel al in Amsterdam willen opeisen, maar het duel tegen concurrent FIT werd in het gure Landsmeer door de zenuwen met 2-1 verloren. Ondanks de massale steun van honderden Bennebroekers die de reis naar Amsterdam hadden gemaakt. Dan maar een weekje later kampioen, dachten velen. Maar het gemis van 3 spelers die voor begin juni al een vakantie hadden geboekt ( doelman Jelle en spelers Noud en Rick) leek een extra nadeel.

Dat bleek nog helemaal toen de wedstrijd nog maar net was begonnen en velen nieuwsgierigen nog een plekje zochten. Nog voordat iedereen er erg in had, tokte de bal tegen de Bennebroekse plank en stonden we met 0-1 achter.

Het ongeloof en de schrik in de Bennebroekse formatie sloeg echter snel om in daadkrachtig hockey. Goed rondspelen rond de eigen 23-meter door rustbrengers Ties en Roderick bracht de balans weer in het team en kon de aanval worden gezocht. In de negende minuut had de thuisclub zijn eerste wapenfeit te pakken. Een voorzet van links werd keurig naar beneden getikt door Ruard, langs de vallende doelman die naar de voorzet wilde grabbelen. 1-1 en de moed was weer helemaal terug. Niet veel later kreeg Benebroek een strafcorner en dat is de laatste tijd met Joris een beproefd recept. Hoog ging de bal in de touwen en de eerste voorsprong op het bord 2-1.

Nog voor rust drukte Bennebroek verder door. Achterin zat het op slot en de aanval creƫerde de nodige kansen waarvan er nog twee werden benut. Floris K. en Maurits scoorden en bij rust was de voorsprong al 4-1.

Na de hervatting mocht de tegenstander uit de buurgemeenten Hillegom, Sassenheim, Lisse hopen dat ze er verder zonder kleerscheuren vanaf kwamen. De eerste tien minuten gebeurde niets noemenswaardigs tot de 55e minuut. Toen stond Joris weer aan het kanon en zat de 5-1 er dreunend in. Het bleek het beginsignaal van een nieuw bombardement op de rode brigade uit Lisse. En hoewel zij een knappe doelman hadden staan, kregen de vele toeschouwers nog voldoende gelegenheid tot juichen. Floris K maakte ook zijn tweede ( 6-1 ) en Joris kroonde zich topscorer van de middag door met zijn derde goal voor 7-1 te zorgen. Zoveel teamgeest en samenspel was voor Floris vd V kennelijk te veel van het goede. In de slotfase zette hij vanaf de middenlijn een solo aan die niet eerder stopte tot de bal in het doel lag. 8-1 door deze perfecte actie !

De ontlading na het eindsignaal was prachtig om de zien. De spelers hossend met flessen champagne spuitend op het veld en bossen blauwe bloemen. De technische leiding Rolf, Willem en teammanager Pieter die blij lachend in elkaars armen vielen. We are the Champions, galmde over het veld. Het idee van Rolf en de zijnen om alle Bennebroekse jongens die elders speelden, terug te halen bij de Blauwen van MHCB om samen een nieuwe sterke ploeg te smeden was in 1 seizoen gelukt. KAMPIOEN en promotie naar de 2e klasse.

Onder een stralende zon werd op het veld en op het terras nog lang gefeest en het balkon heeft met de grote feestende en hossende massa wel zijn ultieme stress-test ondergaan. Een perfect slotfeest en felicitaties
voor iedereen.
Bijlage