header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1: “One of those days…..”!

Nieuws afbeelding 11-11-2014
Zondag 9 november begon zo mooi. Zonnetje, gezellig verzamelen onder het genot van koffie en sandwiches en een complete, fitte selectie! Vol goede moed naar Alphen dus…..
Als gezegd, Alphen draait goed mee in de bovenste helft en niemand heeft nog makkelijke punten gepakt tegen Alphen. Een pittig potje viel te verwachten. En dat werd het ook!
Bennebroek mocht het spel maken. Alphen had overduidelijk ingezet op de counter. En als je dan een kwartier naar zo’n wedstrijd kijkt, verwacht je ieder moment dat eerste doelpunt van Bennebroek. Tegen alle verhoudingen in, viel hij echter aan de andere kant. Een lange bal de cirkel in en een gelukte tip-in. Incidentje, mocht geen probleem zijn.
Het initiatief bleef bij Bennebroek en kansen stapelden zich op. Alphen kwam eigenlijk niet meer uit de 23 en zat in de "survival mode”. Maar die bracht ze wel zonder kleerscheuren naar de rust. 
Geen hangende kopjes echter en vol vertrouwen de tweede helft in. Als je zoveel beter bent, dan zou je verwachten dat het ook goed zou komen. Maar er zijn dagen dat alles lukt en er zijn dagen, dat er bijna niets lukt. En dit was "one of those days…”. Veel aanvallend hockey, veel corners, veel doelpogingen, maar een Alphense doelman, die ongetwijfeld tot hun man of the match is gekroond, en een flinke dosis pech, zorgden ervoor dat die bal er maar niet in ging. 
Alphen grossierde verder in groene en gele kaarten en Bennebroek ontrok zich keurig aan deze kaartenregen. Maar zelfs een regelmatig overtal is lastig te verzilveren, als de tegenstander zich geheel ingraaft in eigen cirkel. Daar was het druk, heel druk.
En dan gaat de tijd uiteindelijk dringen. En met dat besef, wordt het niet makkelijker die bal in de goal te prikken. Toch lukte het Veertje nog, die 1-1 er met de backhand in te knallen. Maar de tijd ontbrak om de volle 3 punten mee terug te nemen. 
Het ontbrak niet aan wilskracht. Het ontbrak niet aan doorzettingsvermogen en er bleef volop geknokt worden voor de volle winst. Man of the Match Taco was daar een prachtig voorbeeld van!
Maar het mocht niet zo zijn gisteren. 
De ongeslagen status blijft behouden, als ook de koppositie. Dus geen man overboord! Maar er komen nog 3 zware potten aan tot de winterstop. Woerden thuis, Naarden uit en Alliance thuis.
Wedstrijden dus, waarbij uw support, net als die gisteren weer volop aanwezig was, ontzettend op prijs wordt gesteld. En wat is er nu mooier dan komende zondag de twee lijstaanvoerders, Dames 1 en Heren 1 op eigen veld toe te juichen?
Tot dan!