header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

HEREN 1 – KEURIG OP KOERS

Nieuws afbeelding 9-12-2014
Inmiddels zijn de kruitdampen in het Bennebroekse weer een beetje opgetrokken.
In de tussentijd hebben de mannen van Heren 1 hun stemmen weer een beetje terug en er wordt beweerd dat zelfs Wardje Put weer op aarde is teruggekeerd.
Het was ongelofelijk slecht weer op de laatste "Veld-Zondag”. Maar voordat de "Moeder van alle Wedstrijden” gespeeld ging worden waren er al heel wat lichtpuntjes.
Allereerst waren daar de teams van Heren 2 en Heren 3 die gekroond werden tot Winterkampioen. Vervolgens stelde Dames 1 een knappe 2e plaats veilig en dat allemaal in de bittere kou.
Om 14:45 vond de line-up plaats voor de wedstrijd van Heren 1 tegen Alliance. Onder de zalvende klanken van "the Eye of the Champion” kwamen de mannen op (of was het nou "We are the Tigers”)?
Hoe dan ook: Trainer Willem vond het voorbarig en dus niet OK om "We are the Champions” te laten horen.
Daar was de afslag en daar kwamen de eerste vuurwerksignalen al. Prachtige blauwe fakkels op de tribunes en puur toevallig werd hier en daar een rotje afgestoken maar dat was niet op onze velden en daar hebben zeker geen leden van de MHC Bennebroek mee te maken.
Vanaf het begin grepen de Bennebroekse mannen het initiatief en langzaam maar zeker werd Alliance bij de keel gegrepen.
Na een knap gepareerde corner kwam de bal voor de stick van Ward die zich geen moment bedacht en de bal onder de keeper door in het goal flatste. Een massale vreugde maakte zich meester en iedereen gunde Ward zijn eerste officiele doelpunt in dienst van Heren 1.
Overigens werd dit enthousiasme later wat getemperd toen bleek dat het Ward zijn 2e al was omdat iedereen dat goaltje in en tegen Woerden was vergeten.
De Heren 1 stukjesschrijver heeft er inmiddels al weer een weekeindje zaalhockey opzitten en is de draad een beetje kwijt dus wellicht dat er wat onjuistheden in de rest van dit stukje voorkomen.
Op enig moment was het rust en was er een moment om eens even te genieten van de enorme opkomst. Het massaal toegestroomde publiek (zowel Heemsteeds als Bennebroeks) was hartverwarmend, zowel qua enthousiasme als qua aantal.
De tweede helft liet een weinig ander beeld zien; een dominant Bennebroek en een uitstekende Alliance keeper. Helaas voor hem en zijn fans kreeg keeper Stijn er nog wel 3 om zijn oren; een kneiterharde corner van Yannick, een slim uitgespeelde vallende backhand van Maessen en een koelbloedige Maup goal na een beauty-pass van Veertje.
Na afloop stond er een prachtige 4-0 overwinning op het scoreboard en daar werd de volgende ochtend door het Haarlems Dagblad de nodige aandacht aan gegeven.
In het clubhuis was het Barteam in volle gereedheid gebracht om iedereen van een drankje en hapje te voorzien tijdens een uitermate gezellig Thé-Dansant waar de thee overigens ver te zoeken was.
Wat veel mensen zal zijn ontgaan is dat Jelle voor de tweede keer dit seizoen tot man-of-the-match is gekroond. En dat was met name een soort "Oeuvreprijs” want als je als keeper in 11 wedstrijden slechts 7 tegentreffers om je oren krijgt dan moet je wel iets goed doen.
Ook was er schrik om Rick die er met een kapotte enkel gewisseld werd. Inmiddels weten we dat het allemaal meevalt en dat het geen langdurig verhaal zal zijn.
De balans na de eerste seizoenshelft is dat de mannen fier bovenaan staan met 10 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en nog geen wedstrijd verloren. Tel daar een fantastisch doelsaldo bij op en de conclusie is gerechtvaardigd dat we van een fantastisch seizoen mogen spreken. Maar dat is nog geen enkele garantie voor een hoofdprijs want Houten staat op 4 punten afstand en Naarden op 6. Zeker geen onoverbrugbare afstand.
De mannen gaan er dan ook van alles aan doen om een vlekkeloze tweede seizoenshelft te gaan spelen. Die start vind plaats op 8 maart.
En wie denkt dat de mannen tot die tijd op hun luie achterwerk gaan  zitten, komt bedrogen uit.
De meeste mannen gaan hun kunsten vertonen in de zaal. Niet alleen omdat het leuk is maar vooral ook om hun conditie en balgevoel op peil te houden.
Vanaf 8 februari staan er 10 trainingen, 6 oefenpotten en 1 teamweekend gepland om te zorgen dat de heren weer volledig in vorm zijn voor de competitie-hervatting tegen Terriers.
Voor wie twijfelt aan de inzet van deze tot op het bot gemotiveerde mannen: dat is een tijdsinvestering van circa 176 uur tijdens de winterstop oftewel ruim 4 volledige werkweken die deze mannen in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft stoppen, naast hun banen en/of studies. Niet alleen omdat ze het leuk vinden maar zeker ook omdat ze het geweldig vinden om voor zo’n enthousiast publiek op te treden.
Dank voor alle ondersteuning en toejuichingen, hele fijne feestdagen en misschien tot ziens in de zaal. En anders hopen we u vanaf 8 februari weer veelvuldig langs de lijnen te zien zodat we gezamenlijk naar een mooi feest in mei kunnen toewerken!