header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 in voorbereiding

Nieuws afbeelding 24-2-2015 Het is de afgelopen maanden stil geweest rondom de Heren-1 selectie.
Maar dat wil niet zeggen dat men ook stil heeft gezeten.
Achter de schermen is er veel gebeurd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.
Een seizoen waarvan de doelstelling nog steeds luidt dat dat bekroond moet worden met promotie naar de Eerste Klasse (de hoofdprijs).
En die promotie moet worden afgedwongen met een groep fitte en optimaal gemotiveerde jonge mannen.
Aan die fitheid is gewerkt: veel mannen hebben bij verschillende clubs gezaalhockeyd. Tussendoor hebben de Bennebroekse mannen nog even de zaalcompetitie winnend afgesloten en daarmee promotie naar de Topklasse afgedwongen (dat is de eerste prijs dit seizoen). Daarnaast zijn er vele uurtjes in de sportschool doorgebracht en is de eerste training omwille van de weersomstandigheden verplaatst naar de squashbaan alwaar onze Ro zijn verjaardag vierde door het toernooi op zijn naam te schrijven (dat is de tweede prijs).
Maar niet alleen aan de fitheid is gewerkt; ook de motivatie, voor zover het daar al aan ontbrak, is tijdens een 3-daags teamweekend nog verder aangescherpt.
Vrijdag de 13e toog het gezelschap in 2 prachtige bussen naar Het verre Limburg.
Deze bussen waren ons aangeboden door de firma Gomes, Mercedes Benz dealer te Alkmaar, waarvoor onze hartelijke dank !
Door gezamenlijk te rijden, zat de stemming er meteen goed in en ook het weer werkte goed mee. Eenmaal in het altijd pittoreske Wittem aangekomen, werd intrek genomen in Villa Lanterne.
Er werd kwartier gemaakt, boodschappen gedaan, spelletjes gedaan en in de tussentijd werd een voedzame "pasta al salmone" bereid. Dat lieten de mannen zich goed smaken en de maaltijd vormde tegelijkertijd de voorbereiding voor de wedstrijd tegen de hockeyclub Maastricht.
Eenmaal daar aangekomen, werden de mannen uitermate gastvrij door onze lieftallige gastvrouw Tanja onthaald. De wedstrijd zelf was wat rommelig tijdens de eerste helft en werd in de tweede helft wat beter. De 4-1 overwinning was terecht en liet zien dat de mannen het hockeyen nog niet waren verleerd. Na afloop een gezellig samenzijn met de tegenstander op hun prachtige complex. Toen bleek dat dat weekend Carnaval werd gevierd en uiteraard wilden de mannen die gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan. Onder aanvoering van Tanja togen de troepen naar de binnenstad van Maastricht waar het zeer gezellig bleek............

Zaterdagochtend werd er op een zeer schappelijk tijdstip ontbeten waarna de mannen zich dienden te verplaatsen naar Valkenburg voor de volgende fysieke uitdaging; een anderhalf uur durende tour per mountainbike door de mergelgrotten. De laatste residuen van "the night before" wisten hun weg te vinden in de grotten en zichtbaar onder de indruk klommen de mannen na afloop weer 40 meter omhoog om nog een paar flauwe grappen te maken (Angela Mergel) om vervolgens op weg te gaan naar de volgende surprise. De organisatie had een sportief en educatief weekend toegezegd dus veel mannen hadden zich voorbereid op een bezoek aan het altijd spannende Mijnwerkers-museum. Maar het werd iets anders.
Na een lange tocht door het prachtige Limburgse landschap bleken we echter uit te komen bij de Apostelhoeve, alwaar wij door Apostel-wijnboer Mathieu werden ontvangen. Speciaal voor deze gelegenheid had Mathieu zijn habijt afgeworpen en zich in een stemmige Jacob Cohen spijkerbroek gehesen. Het bleek een uitermate informatieve en boeiende rondleiding en uiteraard moest die worden afgesloten met een heuse proeverij. We kunnen niet anders dan concluderen dat Mathieu uitermate scheutig uitschonk en daarbij ook nog eens de meest lekkere sandwiches presenteerde.
Inmiddels was het einde van de middag en het gezelschap toog in volle spoed naar Villa Lanterne waar het "4-gangen linie diner" zou gaan plaatsvinden. De verdediging, het middenveld, de aanval en het begeleidingsteam hadden allemaal een gang voorbereid en het culinaire resultaat bleek verrassend te zijn.
De doorgaans stugge en vrijwel onpasseerbare verdedigingslinie bleek over niet gedachte creatieve talenten te beschikken en wist een onnavolgbaar voorgerecht neer te zetten terwijl juist het als creatief bekend staande middenveld een stugge en compacte brei wist voor te zetten. De gerechten werden speechend toegelicht en vooral onze Benjamin, Wardje Put, bleek over ongekende verbale vaardigheden te beschikken. Die avond werd er her en der nog een biertje gedronken en werd door deze en gene alvast begonnen met de voorbereiding voor zondag.

Zondagochtend werd uiteraard begonnen met het ontbijt maar iedereen keek al reikhalzend uit naar de teamsessies.
Allereerst was daar de teamopdracht waarbij verschillende groepen, onafhankelijk van elkaar, een drieluik moesten schilderen waarop de doelstelling voor dit jaar, voor de toekomst, alsmede welke weg daarvoor bewandeld diende te worden, in beeld werden gebracht.
Wederom leverde dat inzicht op in aanwezige vaardigheden en talenten, zeker ook toen de schilderijen werden gepresenteerd en toegelicht. Mooi is nog om te vermelden dat de mannen zelf de doelstelling voor dit seizoen hebben aangescherpt: promotie alleen is niet genoeg, het moet bereikt worden door kampioen te worden. Een mooie ambitie en die sloot perfect aan op de volgende sessie; "aaien en naaien". Op uitermate volwassen en respectvolle wijze hebben de mannen elkaar toegesproken met als ultieme doel er als team het beste uit te halen in plaats van individuele succesjes te scoren.
Vervolgens werd er een uurtje schoongemaakt om de Villa weer in optima forma achter te laten. Ook hier kwamen weer talenten en vaardigheden naar boven en Arjen Welsch werd door de voltallige selectie uitgeroepen tot "Assepoester 2015" (de derde prijs van dit seizoen).
In de loop van de middag vertrok het gezelschap nogmaals naar Maastricht om nog een laatste snuifje carnaval op te doen en gezamenlijk te lunchen bij Willem's zusje die een prachtig snorretje bleek te hebben.

Wij kijken terug op een geweldig weekend waarin het team nog verder naar elkaar is toegegroeid en we hopen u met dit verslag een mooi stukje "inside out" te geven.
Vanaf nu gaat ons vizier weer volledig op de competitie. Die begint op 8 maart met een uitwedstrijd tegen het stugge en lastige Terriƫrs in Heiloo. Uiteraard hopen wij daar, en bij alle andere wedstrijden, weer op de steun en aanwezigheid van U, ons prachtige en nooit aflatende publiek.
Als laatste stap in de voorbereiding spelen we op 1 maart nog een oefenpot tegen Alecto in Leiderdorp. We hebben de selectie intact kunnen houden, er hebben zich geen tussentijdse transfers voorgedaan en met de geblesseerden gaat het de goede kant op dus u zult het oude vertrouwde team weer binnen de lijnen zien.

Tot ziens langs de lijnen !
Heren 1