header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Senioren

HEREN 1 – EIND GOED, AL GOED

Nieuws afbeelding 24-6-2015
Nu het seizoen ontdaan is van alle spanning en emotie, is het voor stukjesschrijvers ook een stuk minder makkelijk om superlatieven te bedenken en om op basis daarvan mooie stukjes te plaatsen waarin teams en individuen in het zonnetje gezet kunnen worden.

Toch waren de ontwikkelingen van de afgelopen weken van dien aard dat een laatste stukje gerechtvaardigd is alvorens de mannen van een welverdiende vakantie gaan genieten.
Allereerst was daar de wedstrijd tegen de Heemsteedse vrienden van Alliance. Een wedstrijd om niets, maar toch ook weer om heel veel. Bovenal omdat tijdens die wedstrijd een grote dosis eergevoel op het spel stond.

Aangekomen op Alliance bleek dat er krijtgrage typetjes in de weer waren geweest: alle paden rondom het complex waren met pro-Bennebroekse teksten gekrijt en ook de doelpalen bleken in stemmig blauw te zijn bekrijt. Eigenlijk stonden we al met 1-0 voor bij aankomst.

De wedstrijd
Toen de wedstrijd. Heel kort en bondig: na twee prachtige corners (goals van Yannick en Joris) stond het 2-0 voor een tot dan oppermachtig Bennebroek. Daarna trok een gemotiveerd spelend Alliance het initiatief naar zich toe en wist 2x te scoren. Richting het einde van de wedstrijd trok Xander nog eens  een van zijn vermaarde sprintjes met zijn turbo-dijen en die sprint kwam pas teneinde toen de bal in het Alliance-doel lag. Was het mooi ? Nee. Was het de winnende ? Ja. En aldus was daarmee ook nog eens het kampioenschap van het Land van Adriaan Pauw bereikt met 2 klinkende overwinningen op Alliance dit seizoen.

Maar er stond meer op het spel: Bij Alliance nam zo ongeveer het halve team afscheid en daar werd met publiekswissel uitgebreid aandacht aan gegeven. Datzelfde eerbetoon viel onze Guy te beurt die volgend jaar in Rotterdam gaat studeren hetgeen niet meer te combineren valt met hockey in Bennebroek.
Beladen met bloemen en Goldstrike strompelde Guy van het veld. Het laatste eerbetoon kwam ten goede aan Coen van Alliance die na een lange, moeilijke periode zijn eerste minuten op het hockeyveld mocht maken.
Het was nog erg lang gezellig op Alliance en naar verluid heeft aan aantal van onze spelers daar het licht uitgedaan.

Seizoensafsluiting
De vrijdag erop vond de traditionele seizoensafsluitingsbarbecue plaats (probeer die maar eens op wordfeud). Het weer was schitterend, de lokatie (de achtertuin van de familie Welsch) was adembenemend en het gezelschap verkeerde in opperbeste stemming.
Diverse initiatiefnemers van het Heren 1 in z’n huidige vorm en sponsoren werden bedankt voor hun enorme bijdrage aan de afgelopen 3 prachtige seizoenen waarin het beoogde doel (promotie van Derde naar Eerste Klasse) werd behaald. Gelardeerd met koele drankjes en zeer smakelijke hapjes van de barbecue werden de feitjes van dit seizoen nog maar eens onderstreept en voor de statistici onder u willen we die graag nog even herhalen.

De feitjes:
De mannen hebben in de competitie 100x gescoord. Dat is heeeeeeeeeeeeeeeeel erg veel. Van die 100 doelpunten werd meer dan de helft door de aanvallers gescoord (Koopie, Maessen, Maup, Ricket en de 'geblesseerde spits' Hidje). 25% van die doelpunten werd gescoord door het vaste trio dat de strafballen en –corners voor zijn rekening neemt: Rootje, Yanne en Joor en nog eens 20% van die doelpunten werd gemaakt door de middenvelders (Taco, Veertje, Wardello, Kal en Xannie). Topscorer dit seizoen werd Koopie met 21 kruisjes op z’n stick.
Maar dan de verdediging: nauwkeurig speurwerk leert dat in de 1e t/m de 4e klasse er geen team is dat minder tegendoelpunten heeft gekregen dan het stoere Bennebroekse blok bestaande uit Jella, Guy, Rootje, Yanne, Joor en captain Ties.
Deze getallen waren allemaal bedoeld om op te bouwen naar de absolute climax van de avond: de uitreiking van de Most Valuable Player(MVP) Award.
MVP
Coach Willem verzorgde de uitreiking en benadrukte allereerst dat dit het seizoen van het collectief was. Maar toch was er één speler die zich dermate had onderscheiden dat alle spelers hem tot MVP verkozen: Jelle Boer kreeg een grote beker mee naar huis en was de held van de avond !
Na de BBQ werd nog even de Bennebroekse feesttent op stelten gezet.
 
Deze maand wordt nog elke dinsdag getraind, gaat er goed over de selectie voor komend seizoen nagedacht worden en zal de pouleindeling bekend worden.
Daarna is het een maandje rust en vanaf 4 augustus zullen de mannen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gaan beginnen.
Een nieuw seizoen met mooie wedstrijden op een nog hoger niveau dan we gewend waren.

Eerste Klasse: Here we come !!!

Live beelden