header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

HEREN 1 – Het gaat weer beginnen

Nieuws afbeelding 2-9-2015
De afgelopen weken hebben grotendeels in het teken gestaan van het 50-jarig bestaan van "de club met het mooiste balkon van Nederland”.
Aanstaande vrijdag gaan de festiviteiten afgerond worden met een Gala en 2 dagen later staat de eerste competitiewedstrijd gepland.
De hoogste tijd dus om u een beetje bij te praten over wat er de afgelopen maand bij Heren 1 heeft gespeeld.

Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd hebben de mannen 11 trainingen, 6 oefenwedstrijden, 1 teamweekend en 1 clinic afgewerkt.
In die periode is er ruim 700 liter water via bidonnetjes ingenomen, hebben de mannen circa 2.000 minuten op de hockeyvelden gestaan, zijn er 15 uren gespendeerd aan het voeren van groeps- en individuele besprekingen, zijn er ongeveer 80 handtekeningen uitgedeeld en zijn er meer dan 500 shuttles gerend.
Dat alles met een groep van circa 20 enthousiaste mannen die grootse plannen hebben voor de rentree van Bennebroek Heren 1 in de Eerste Klasse.
 
De selectie
De spelersgroep zal dit jaar wederom uit 16 personen bestaan van wie de meesten al bekend zijn. Guy de Fraiture heeft prioriteit aan zijn studie in Rotterdam gegeven en de selectie verlaten. Daarvoor in de plaats is een oude bekende op het MHCB-nest teruggekeerd in de persoon van Sven van Geenhoven. Sven is te herkennen aan een continue aanwezige brede grijns en ook aan het rugnummer 14. In periferie van Heren 1 zult u regelmatig 4 andere spelers zien. Dat zijn Sebastiaan Mul en Sjoerd Kampinga (behoeven geen verdere introductie), Tim Goei (vorig seizoen Rood Wit JA1) en Stijn Takes (vorig seizoen reserve keeper bij Alliance). Deze 4 mannen maken deel uit van de vaste traininggroep. Sjoerd en/of Tim zullen eerste reserve zijn indien de spelersgroep noodgedwongen uit minder dan 16 man bestaat en Stijn en "good old” Sebastiaan Mul fungeren als tweede keeper tijdens de trainingen op dinsdag en donderdag.
 
Het begeleidingsteam
Het begeleidingsteam is uitgebreid met Rafael Bureo. Rafael heeft fysiotherapie gedaan, daarna een Master Bewegingswetenschappen en aansluitend een studie Sportpsychologie. Verder hockeyt hij bij Amsterdam en dat is eigenlijk zijn enige minpunt. Daarnaast zijn we heel blij dat Ilse Modder heeft aangeboden ons te helpen met de videografie. Tijdens de thuiswedstrijden (en hopelijk hier en daar een uitwedstrijd) zal Ilse op de videotoren staan. Verder verdient Marja Fransen als dedicated fysiotherapeute een eervolle vermelding aangezien zij steevast klaar staat om de mannen in te tapen of te masseren, te helpen met pijntjes en het geven van adviezen.  
Om de mannen maximaal voor te bereiden en nog gerichter op specifieke onderdelen te kunnen trainen, zijn de heren voorzien van hartslagmeters.
De database met informatie die dat oplevert, begint inmiddels aardig vol te lopen en er wordt regelmatig bijgestuurd op basis van de bevindingen.

Viel het u op dat de mannen na de oefenpot tegen Alecto nog een paar shuttles moesten lopen ? Het gevolg van de observatie dat lang niet iedereen voldoende minuten had gemaakt in de maximale hartslag-zone. 
Valt het u op dat de mannen zich na de training en de wedstrijd niet meer direct op een koud drankje storten ? Het directe gevolg van de observatie dat er wel erg veel calorieën worden verbrand and dat een shake met eiwitten een sneller en beter herstel van het lichaam bewerkstelligt.
 
Zoals u kunt zien zijn de mannen erg veel met hockey bezig geweest. Onder meer tijdens een 3-daags teamweekend waar we op uitnodiging van de familie Welsch een geweldige lokatie hadden in het Zeeuwse Renesse. What happened in Renesse, stays in Renesse maar we willen u niet onthouden dat de mannen daar stevig onder handen zijn genomen door een recent uit Afghanistan teruggekeerd Rambo-achtig individu.

Hééééél vééééél bezig zijn  met hockey; uiteraard doen de mannen dat omdat ze het leuk vinden. Maar ze doen het ook omdat we een fantastische support krijgen van het prachtige Bennebroek-publiek dat zelfs bij uitwedstrijden in groten getale op komt dagen.
De poule-indeling laat zien dat we 22 prachtige wedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders gaan spelen waarvan er sommige bekend zijn en anderen wat minder bekend.
Dit jaar helaas geen "Kampioenschap van het Land van Adriaan Pauw” tegen Alliance maar wel een "Battle of the Ringvaart” tegen Xenios !
Eén zekerheidje heeft u en dat is dat de mannen na het afgelopen topseizoen supergemotiveerd zijn en in optimale conditie verkeren met als doel er een prachtig jaar van te maken in de Eerste Klasse.
 
Tot ziens in Hoofddorp waar we op zondag 6 september om 14:45 aantreden op het blauwe veld van Reigers !!!