header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – een valse start

Nieuws afbeelding 10-9-2015
Afgelopen zondag vond de lang verwachtte rentrée van Heren 1 in de Eerste Klasse plaats.
Kort en bondig gezegd: het resultaat was niet wat we ervan verwacht hadden.
Een iets uitgebreider verslag zou aangeven dat we heel behoorlijk hockey hebben laten zien en behoorlijk wat kansen hebben afgedwongen.
Vooral het Bennebroekse doelpunt was van een ongekende schoonheid waardoor een bijzondere vermelding op zijn plaats is.
Een hoge bal uit het achterveld van Ties, stuitert hoog op vlak voor de Reigerscirkel en wordt op onnavolgbare wijze door Hidde uit de lucht geplukt. Want dat mag tegenwoordig.
Nadat het balletje geplukt was, werd het onder controle gebracht en met het puntje achter de verder uitstekende Reigers-goalie geprikt.
Het verdere verloop van de tweede helft was voor Reigers en toen bleek dat als je de kansen zelf niet benut, de tegenstander het wel doet. 
En of die tegenstander dan echte kansen creëert of dat ze hier en daar wat geholpen werden, maakt niet uit; feit is dat hun ballen er wel in gingen en die van ons niet.
Hoe hoger je speelt, hoe groter de kans dat er efficiënt met kansen wordt omgesprongen. Dat is de wijze les van dit eerste competitieduel. Wat ook nog leuk is om te weten, is dat na afloop unaniem besloten werd dat Hidde Man of the Match was. Hij mag zich een week hullen in het bijbehorende jasje. 
Een andere wijze les (die we vorig jaar al hebben geleerd en toegepast) is dat de volgende wedstrijd altijd de belangrijkste is.
En die volgende wedstrijd is dan tegelijk onze eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Het is ook onze eerste mogelijkheid om iets recht te zetten en dat gaan we dan maar doen.
We gaan spelen tegen de studenten van VVV die afgelopen weekend gelijk hebben gespeeld. 
Wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat de Amstelveens studenten als VV terug gaan omdat de V van VICI lekker in Bennebroek blijft. 
Helaas geen Dames 1 in het voorprogramma maar dat is vanaf volgende week weer anders. Wij rekenen op uw steun die we dit jaar meer dan ooit hard nodig zullen hebben.
In ruil voor uw steun beloven de mannen zich leeg te spelen, te buffelen, te sleuren maar, vooral, om oogstrelend hockey te spelen, mooie combinaties te laten zien en een paar prima goaltjes te kunnen noteren.
Wij hopen u zondag om 14:45 op het mooiste balkon van Nederland te zien !