header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – De eerste 3-punter

Nieuws afbeelding 4-10-2015
Tsjakka ! Dat was een lekker potje afgelopen zondag.
Wedstrijden die op details worden beslist, ongelukkige uitslagen, dubieuze beslissingen. Dat waren de externe factoren die van invloed waren op de uitslagen van de eerste 3 wedstrijden.
Wennen aan het niveau en kaarten waren interne factoren die een minder positieve invloed hadden. En dan gingen we ook nog eens de eerste wedstrijd spelen zonder good old captain Ties die om studieredenen naar London is verhuisd.

Maar dat alles ging ook gepaard met een enorme strijdlust, een sterke wil om te winnen en, vooral, een leerproces dat goed werd opgepakt.
Op de vierde speeldag kreeg het allemaal een plekje, werd de wedstrijd gefloten door een paar geweldige scheidsen die gewoon lekker mannelijk lieten hockeyen en viel het kwartje de goede kant op.
Tegen een uitstekende tegenstander, die en-passant ook nog eens de koploper was, legden de mannen van Bennebroek een prima pot op de mat.
Na een ongelukkige achterstand gingen de kopjes niet hangen, werd de rug gerecht en was daar binnen een paar minuten al de snelle gelijkmaker door een prima tip-in van Maessen.
Toen daarna een 2-1 voorsprong werd genomen nadat Sjoerd de bal op een presenteerblaadje door Maup kreeg aangereikt (maar ja….je moet er wel staan) kregen de mannen iets onoverwinnelijks. Richting het einde van de eerste helft had USHC een behoorlijk overwicht en kwam Bennebroek moeilijk onder de Utrechtse druk uit. Mooi hockey van onze kant leverde dat op dat moment niet op maar USHC kwam niet door de muur heen en, als dat al eens lukte, stond Jelle als betrouwbare sluitpost verdere Utrechtse goals in de weg.

Met voorsprong de rust in
Rusten met een voorsprong: het voelde zooooooo lekker en de mannen stonden te trappelen om aan de tweede helft te beginnen.
Die tweede helft leverde nog een tip van Maessen op en zelfs een vierde goal na een mooie corner van Yannick. Drie veldgoals zijn een ongekende luxe, zeker als je je dan realiseert dat ze gemaakt zijn door Bennebroekers "pur-sang”. Mannen die gewoon de jeugdopleiding op Bennebroek hebben doorlopen en die eerst een tijdje gerijpt zijn in de luwte van Heren 2 of 3.
Andere scores in de tweede helft waren een gele kaart en een scheurtje in een vingertje van Kal. Vanaf deze plek wordt Thomas sterkte gewenst; hij zal naar verwachting een ruime maand niet mee kunnen doen.
Geklommen van plek 12 naar plek 9 en dus was er reden voor een feestje. Helaas bood het "clubhuis der USHC” daar niet alle gelegenheid voor waarop de mannen naar het Thé Dansant bij Kampong zijn gegaan waar het nog lang onrustige schijnt te zijn geweest.
Wie het zoet der overwinning eenmaal heeft geproefd, weet dat dat naar meer smaakt.
En wat is er dan mooier dan de volgende overwinning te boeken voor ons geweldige publiek, thuis in de Rottegat Arena.

Bennebroek-Overbos
De tegenstander heet dan Overbos dat afgelopen weekend knap van VVV wist te winnen. Een tegenstander van formaat dus maar eigenlijk zijn ze dat allemaal in de Eerste Klasse.
Het gaat een prachtig weertje worden zondag dus het zal weer ongekend gezellig zijn met ons eigen Dames 1 in het voorprogramma om 12:45.
Een Thé Dansant is er deze keer niet maar als we allemaal extra lief zijn voor Els dan zal ze best wel met een paar bitterballen langskomen.
We rekenen op uw komst op deze Mystery-zondag waar de wedstrijd van Heren 1 u wordt aangeboden door een sponsor die er de voorkeur aan geeft anoniem te blijven……
Tot zondag op het mooiste balkon van Nederland in de Rottegat Arena!