header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – komt op stoom

Nieuws afbeelding 10-10-2015

Het was afgelopen zondag weer smullen geblazen op het Rottegat.
Nadat Bennebroek Dames Een een prima overwinning hadden geboekt, was het de beurt aan de mannen om de stoere staalbewerkers uit Beverwijk opzij te zetten.

Het was vooraf al duidelijk dat dat zeker niet vanzelf zou gaan omdat Overbos reeds 2 degelijke overwinningen tegen dito tegenstanders had geboekt.
Zo rond een uur of één was de mist al behoorlijk opgetrokken en een heerlijk zonnetje diende zich aan.

De wedstrijd zelf werd er eentje met emotie en prachtige staaltjes hockey.
De eerste fase van de wedstrijd waren de tegenstanders elkaar even aan het aftasten en daarna nam Bennebroek langzaam het initiatief. Dat leverde corners op en uit 1 daarvan maakte Yannick de 1-0.
Dat duurde niet lang want Overbos kwam al snel langszij. Na een prima rush van Ward kwam de bal op het puntje van de stick van Maessen en weer was daar de Bennebroekse voorsprong.
Aan het einde van de eerste helft wist Overbos toch weer gelijk te maken en met 2-2 gingen we de rust in. 

Direct na de hervatting was het wederom Overbos dat scoorde en de mannen stonden met 3-2 achter. Eventjes was het de vraag hoe de mannen deze onverdiende achterstand zouden verwerken. Hard werken bleek de sleutel en Sven nam het team op sleeptouw. Hij bikkelde, sleurde en knokte en het geloof was al weer snel terug. Via een prachtige combinatie met Veertje was Sven net wat eerder bij de bal dan de keeper en de stand was weer gelijk.
Weer wat later mocht Yannick weer aanleggen en hij wist de bal snoeihard langs de keeper te plaatsen. Daarna maakte Hidde zelfs nog de 5-3 en daarmee was de tweede zege op rij geboren.

Er waren nog een paar andere mooie constateringen. In deze "week van de scheidsrechter” bleef de kaartenbak voor de Bennebroekse mannen leeg. Voorts kan gesteld worden dat het met het scorend vermogen wel snor zit met 16 gescoorde goaltjes. Er is slechts een team dat meer doelpunten wist te maken. Het aantal tegendoelpunten is nog wel wat aan de hoge kant dus gelukkig hebben we nog iets om aan te werken.
Voor zijn op sleeptouw nemende rol werd het felbegeerde Man of the Match jasje om de schouders van Sven gehangen.

Na afloop van de wedstrijd werd onze video-vrouw Ilse Modder nog in de bloemetjes gezet. Allereerst als dank voor het feit dat ze elke thuiswedstrijd klaarstond om bovenop de videotoren te klimmen maar zeker ook om haar succes te wensen met een medische ingreep die haar voorlopig even van verder werkzaamheden zal afhouden. Ilse: Succes !

Verder was daar de conclusie dat we, net als na de overwinning van afgelopen week, weer 2 plaatsen gestegen waren op de ranglijst. De mannen staan inmiddels 7e en het gat met de koplopers is met 5 punten absoluut niet onoverbrugbaar. En als we dan toch over de koplopers spreken dan hebben we een prima aanknopingspunt voor de volgende wedstrijd want dat is er een tegen het sterke Xenios uit Badhoevedorp.
Door sommigen is deze wedstrijd al omgedoopt in "the Battle of the Ringvaart” en dat is toch weer eens iets heel anders dan de afgelopen jaren dat we het kampioenschap om het Land van Adriaan Pauw tegen Alliance in de Tweede Klasse speelden.
Maar goed: Xenios mag dan wel aan kop staan en erg weinig tegendoelpunten geïncasseerd hebben, de laatste 2 overwinningen waren met 1-0 en 1-2 allerminst overtuigend te noemen.
En de vorige uitwedstrijd van Bennebroek was tegen de vorige koploper en we weten allemaal hoe die is verlopen 
Kortom; het gaat daar ongetwijfeld een hele mooie spannende pot worden tegen de oud-ploeggenoten van de inmiddels ingeburgerde Yannick.
Een paar weken geleden hebben de Dames de punten bij Xenios laten liggen, aan ons nu de eer om ze mee te nemen.
Uiteraard gaan we dat niet alleen doen want wij rekenen op een massale opkomst van het geweldige Bennebroek-legioen.
De hoogste tijd om ze daar aan de andere kant van de Ringvaart eens te laten zien wat voor fantastisch legioen wij op de been kunnen brengen.
Tot zondag om 14:45 !