header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – strijdend ten onder

Nieuws afbeelding 14-10-2015
Afgelopen zondag speelden de mannen tegen de koploper Xenios.
Het weer was prachtig, er was heel erg veel publiek en beide teams deden hun best dat publiek met een mooie pot hockey te vermaken.

De wedstrijd begon wat aftastend. Het eerste schot op goal was voor Bennebroek maar helaas viel het eerste doelpunt aan de andere kant.
Hij was niet mooi maar hij telde wel.

Vlak daarna werd de bal knullig verspeeld, volgde een snelle uitval en stonden de mannen met 2-0 achter. Ook die was niet echt mooi, maar hij telde wel.

Dat was slikken en de mannen hadden even nodig om zich te herpakken. Langzamerhand werd de weg naar het Badhoevese goal weer gevonden. Tot heel veel echte kansen leidde dit niet maar op een belangrijk moment (laatste minuut voor rust) wist Maup de 2-1 te maken. Ook deze was niet mooi maar hij telde wel.
In de rust waren er zalvende woorden van de coaches en vanaf de afslag ging Bennebroek ten aanval. Het duurde niet lang voordat de 2-2 door Hidde werd gemaakt.
Deze goal was een beetje mooi, en hij telde ook.
Bennebroek bleef aandringen en er werd gejuicht toen de 2-3 werd gemaakt door een prachtige goal.
U begrijpt het al…..de goal was te mooi en telde dus niet. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd.
De mannen waren "het” even kwijt en dat bood Xenios de gelegenheid weer even aan te dringen. 3 strafcorners werden er op rij gegeven en daarvan ging er eentje in en in plaats van 2-3 stond het 3-2.
Later in de wedstrijd werd het zelfs nog 4-2 maar dat was alleen voor de statistieken.

De conclusie was dat de mannen met lege handen stonden terwijl een puntendeling meer recht had gedaan aan de verhoudingen op het veld.
En het is nog zuurder dat dit al de derde nederlaag van het seizoen is waar die conclusie getrokken werd.
Niet veel later maakte het zure gevoel plaats voor berusting die extra werd gevoed door de volgende wijze woorden van coach Willem: "jullie hebben kneitergoed tegenspel geboden aan een tegenstander die niet voor niets bovenaan staat en waaraan we dus gewoon gelijkwaardig zijn”. 
Met die mooie woorden en een paar Bavaria’s werd de week afgesloten.

"Man-of-the-match” worden in een verloren uitwedstrijd is nooit leuk omdat er niets te vieren valt. Toch maken we even melding van het feit dat Rootje Lommerse die eer ten beurt viel, gewoon omdat Ro als een beer stond te verdedigen, stickvast was en een paar messcherpe interventies liet zien.
En heel veel tijd is er verder niet want dinsdag wordt er keihard getraind, donderdag word er gevideoanalyseerd en getraind en dan maakt zondag de volgende tegenstander alweer z’n opwachting in de Bennebroek Arena. En die tegenstander is dan het Leidse Roomburg, de huidige nummer 5 die zondag nipt wisten te winnen.

Aan de heren de mooie taak om aanstaande zondag de punten te pakken en het gat met Roomburg te dichten en zodoende aan te sluiten bij de subtop. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en uiteraard doen wij een beroep op ons trouwe publiek om de mannen naar de goede kant van de score te supporteren. Aan de inzet en de spelkwaliteit zal het niet liggen en het kwartje zal na afgelopen weekend toch weer eens de goede kant op gaan vallen.

Tot zondag, op het mooiste balkon van Nederland !