header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – Verrukkullukkuh 3-punter in Naarden

Nieuws afbeelding 28-10-2015
Afgelopen zondag was weer zo’n typische dag die iedereen lang zal bijblijven.
De thuisblijvers kregen ongelijk, niet alleen vanwege het mooie weer maar vooral ook vanwege het geboden spektakel.

De voortekenen waren absoluut gunstig: nog niet eerder verspeelden we dit seizoen punten in een uitwedstrijd terwijl we speelden in het prachtige volledig witte uittenue.
En nog niet eerder verspeelden we dit seizoen punten nadat we een gastvrij onthaal bij de familie Hoogendijk mochten genieten.
Inmiddels is het min of meer traditie dat een uitwedstrijd in de regio Utrecht, voorafgegaan wordt door een brunch bij de ouders van Taco.
Ook dit keer was het weer bijzonder genieten in de zonovergoten (ook al zo’n traditie) achtertuin in Loenersloot alwaar we vanaf een uur of twaalf verzamelden.
Tosti’s, gekookte eieren en ander heerlijk beleg, gelardeerd met grote hoeveelheden koffie en multidrink vormden de opmaat naar een vriendelijk sfeertje.
Dat werd nog wat erger toen de twee wellicht stevigste mannen in het team geconfronteerd werden met een minuscuul klein kikkertje.
Na een uur vertrokken we richting Naarden. Eenmaal daar aangekomen, dachten we even verkeerd te staan want er was werkelijk helemaal niemand, anders dan het team van de tegenstander.
De wedstrijdbespreking begon met een donderbui van coach Willem. Hij was "not amused" door het wat lacherige sfeertje en eiste focus op de wedstrijd.
Gedetailleerd werd het strijdplan besproken, werden de details doorgenomen en werd nog eens gewezen op al die andere "nog nooits" zoals verliezen van Naarden, mooi weer tegen Naarden etc.
Eenmaal uit de kleedkamer begon het een gezellige drukte te worden en bij aanvang van de wedstrijd kon je toch wel spreken van een full-house, oftewel van een zeer gezellige drukte.
Mede omdat het alom befaamde Bennebroek-legioen wederom in grote getale was op komen dagen. Dank hiervoor. HULDE !
De wedstrijd zelf werd er een die het aanzien meer dan waard was. Twee teams die de strijd volop aangingen. Naarden dat net iets fanatieker was, net iets vaker twee op één kwam te staan, net iets vaker de botte bijl hanteerde met daar tegenover Bennebroek dat net iets slimmer en net iets gedisciplineerder was en, dus, net iets beter.
Het was ook Bennebroek dat de eerste goal maakte, een prima combinatie die werd afgerond door Sven. Vrij snel daarna kreeg diezelfde Sven een mooie kans op de 2-0 voorsprong maar helaas werd zijn honkbalslag vanuit de rebound door de keeper gepareerd. Vlak voor rust wist Naarden langszij te komen.
Maar de mannen hadden geen enkele twijfel dat hier punten te halen vielen en gedurende de tweede helft lieten ze dat merken.
Het fluiten gaf af en toe aanleiding tot vraagtekens en veel, zo niet alles, leek even tegen te zitten, zeker toen er een paar dubieuze kaarten werden gegeven waardoor de Bennebroekse mannen flink wat minuten in de minderheid waren. De in het smetteloos wit gestoken Bennebroekers lieten zich echter niet gek maken en bleven hockeyen.
De overvloed aan Naardense strafcorners werden eruit gelopen of bekwaam gepareerd.
En toen, alsof iedereen toch wel bewondering had voor die onverstoorbare mannen in het wit, viel veel weer op z’n plaats en kreeg Bennebroek weer de overhand. Dat leidde tot onze derde strafcorner van de wedstrijd en, net als een jaar geleden, was het Yannick die met een rake corner voor de 2-1 zorgde. Hoewel verdiend, was het geenszins een bevrijdend doelpunt want de spanning bleef tot en met de laatste seconde aanwezig maar de vastberadenheid was te groot om nog punten weg te geven. Het eindsignaal klonk en de drie punten waren in the pocket.
Het collectors-item numero uno, het MOTM-jasje werd ditmaal zeer verdiend om de frêle schouders van Rick gehangen. Zijn snelheid bij de verdedigende corners, zijn acties, zijn besluit om op de juiste momenten net even niet een actie te maken en het vooropgaan in de strijd werden gememoreerd als reden voor deze uitverkiezing.
De biertjes smaakten nog lang lekker in Naarden, een team dat zich wederom ontpopte tot een geduchte tegenstander binnen de lijnen en een uitermate sportief en gastvrij team daarbuiten !
Goed maar zeker ook verrassend nieuws kwam er van de andere velden toen bleek dat van de top 6 er slechts één team niet had verloren.
Geen enkel team liep op ons uit, maar zelf zijn we ook niet uitgelopen waardoor de stand in de Eerste Klasse A bizar is te noemen.
De mannen van Bennebroek staan op de 10e plaats en op zich is dat teleurstellend maar als je je realiseert dat het gat met de nummer 1 slechts 6 punten is, dan is er in deze poule van alles mogelijk.
In deze eerste competitiehelft zijn er nog 3 wedstrijden te spelen en voor Bennebroek zijn dat 3 wedstrijden tegen de directe concurrenten.
Het worden dus cruciale weken en de mannen gaan hun stinkende best doen om daar een paar puike voorstellingen van te maken.
Aanstaande zondag gaan we het eerste gevecht aan in de Bennebroek Arena alwaar we zullen aantreden tegen Hilversum.
In het voorprogramma speelt Dames 1 tegen het laag geklasseerde IJsseloever. Verder zijn zo ongeveer alle teams al aanwezig, nog aanwezig of kunnen aanwezig zijn dus het belooft een drukte van jewelste te worden op een dag waarop de weergoden ons eveneens welgezind lijken te zijn.
Kortom: als u afgelopen weekend in Naarden was dan weet u waarom u moet komen en als u daar niet was dan heeft u komend weekend de kans die fout te herstellen.
Uit respect voor de tegenstander uit Hilversum hebben wij een dagsponsor gevonden die dezelfde kleuren hanteert.
Tot ziens allemaal op zondag, op het mooiste balkon van Nederland, de tribune van de Bennebroek Arena!