header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – spetterende pot

Nieuws afbeelding 24-11-2015
      
Na twee opeenvolgende teleurstellende wedstrijden was het de mannen duidelijk dat het Bennebroek-legioen deze jaargang nog recht had op een goedmakertje.
Daarvoor werd de laatste thuiswedstrijd van 2015 uitgekozen en dat ging dan tegen Reigers, de tegenstander waarvan we onverdiend hadden verloren in de heenwedstrijd.

De voorgaande 2 potjes waren niet al te best geweest, de ziekenboeg zat met Sjoerd en Sven behoorlijk gevuld en uiteraard was Ties er ook niet.
Het was reden om in ieder geval wat mannen van Heren 3 op te trommelen, ze op de bank te posteren met vooraf de afspraak dat het niet zeker was of ze gingen spelen.

Ook tactisch werden er wat omzettingen gedaan en -het moet gezegd worden- de start was van een beduidend hoger niveau dan de voorgaande wedstrijden.

1-0
De Bennebroekse mannen hadden een licht overwicht en na een kleine onderbreking waarin het witgehagelde veld weer blauw werd, leidde dat overwicht tot een strafcorner. Die werd ouderwets door Yannick benut. Kneiterhard in de hoek en de ontlading daarna toonde aan dat Yannick het ook wel weer ff nodig vond om raak te knallen. De rest van de eerste helft werd er niet meer gescoord en met een 1-0 voor sprong gingen de mannen rusten.

2e helft
Daar kwamen ze goed uit en zo ongeveer vanaf de afslag werd de 2-0 aangetekend. Ook al zo’n ouderwetse aktie, ditmaal van Veertje die zijn backhand beloond zag worden.

Daarna nam Reigers het initiatief even over maar tot heel veel echte kansen leidde dat niet. Nadat het takcisch plan even onvoldoende werd uitgevoerd, kreeg Reigers ook een strafcorner en die wisten ze benutten. De 2-1 stand was een gevaarlijke en op dat moment kon het kwartje vele kanten opvallen, inclusief de verkeerde.

Maar dat gebeurde dit keer niet. De mannen rechtten de ruggen en namen wederom het initiatief. Dat leidde eerst tot een corner die helaas op de lat uiteen spatte maar vlak daarna wist Koopie een rebound te benutten.
In de tussentijd werd toch maar even een beroep gedaan op het Heren-3 potentieel en dat bleek een gouden greep. Uit de rebound van een strafcorner wist Job Agterhof zijn eerste goaltje mee te pakken! Daarna kon Hidde niet achterblijven en ook de andere Koopman knalde er  nog een goaltje in. De 5-1 einduitslag was verdiend.

Veertje werd verkozen tot man-of-the-match na een mooie goal en prima pot in dienst van het team. Een eervolle vermelding was er voor Taco die als laatste man evenzeer een prima pot had gespeeld. Na afloop was er volop gelegenheid om los te gaan met een pilsje en een Zweeds balletje.

Onze dagsponsor Nova Hotel & Appartment had geen betere gelegenheid kunnen kiezen.

Komende zondag is de laatste wedstrijd van 2015 en de mannen nemen het dan op tegen VVV dat de laatste weken een sterke serie heeft neergezet. Aan onze mannen de eer om een eind te maken aan die serie en nog een prachtige 3-punter te scoren. Uiteraard kunnen we dat niet alleen en zijn we zeer blij met de support van het trouwe Bennebroek Legioen.
Amstelveen is zeer dichtbij  en prima te berijden na de wedstrijd van Dames 1 die het thuis tegen Weesp gaan opnemen.

Tot zondag om 14:45 op VVV !