header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Heren 1 – de laatste van 2015

Nieuws afbeelding 4-12-2015
  
Afgelopen zondag werd alweer de dertiende wedstrijd van dit seizoen gespeeld.
Het is een bekend verschijnsel als je op Eerste Klasse niveau speelt; geen pauze in de Herfst en een weekje eerder beginnen dan de rest.

Ook in maart zullen de mannen een weekje eerder van start gaan dan de andere competities.
En dat is dan allemaal zo gepland om ruimte te maken voor het ultieme toetje aan het einde van dit seizoen: de play-off wedstrijden.

In zo’n eerste jaar na promotie is het niet realistisch om over play-offs na te denken.
Toch is de achterstand op de nummer 2 helemaal niet onoverbrugbaar.
En dat is nu het alleraardigst van deze competitie: iedereen wint van iedereen, bijna elke week een nieuwe koploper en een gestaag groeiende voorsprong op de degradatieplaatsen.

Ook afgelopen weekend was het weer raak met verliespartijen voor de nummers 1 t/m 3, een gelijkspel tussen nummer 10 (Bennebroek) en nummer 4 ( VVV).
Door alle resultaten van het laatste weekend zijn de mannen weliswaar een plaatsje op de ranglijst gedaald, maar het gaatje met nummer 1 is kleiner geworden.

Tegen VVV gaven de mannen een uitstekend vervolg aan de week daarvoor toen Reigers met overmacht werd verslagen.
VVV, dat vierde stond, kwam er het eerste kwartier niet aan te pas en het was Hidde die de 1-0 voorsprong liet aantekenen. Daarna bleven er een paar kansen onbenut en VVV kwam beter in de wedstrijd. Dat leidde tot een gelijkmaker. De 1-1 was tevens de ruststand. 

In de tweede helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer. Wederom was het Bennebroek dat op voorspong kwam door een goal van Koopie. Daarna werd het een tijdje billen knijpen en nadat VVV nog 2x had gescoord lag een zoveelste onbevredigende nederlaag in het verschiet.
Maar toen de bal voor de zoveelste keer in de cirkel werd gepompt was daar toch de tip van Hidde die de gelijkmaker betekende.
In de allerlaatste minuut sneden de mannen als een warm mes door de VVV boter maar helaas eindigde deze prachtige aanval op de paal.

Man-of-the-match
Maup werd gekroond tot man-of-the-match en mag het jasje een winter lang om zijn schouders hangen.

En met dat laatste wapenfeit werd een onwaarschijnlijk mooi 2015 afgesloten.
2015, het jaar waarin de lang gewenste promotie naar de Eerste Klasse werd bewerkstelligd door met een zelden vertoonde overmacht kampioen te worden. In het tweede deel van 2015 werd dan eindelijk begonnen met wedstrijden spelen op het behoorlijk hogere plan, in een poule met bijna alleen maar goede tegenstanders die goed verdedigen, effectief aanvallen en efficiënt met hun energie omgaan. En daar kan je je op voorbereiden wat je wil; pas als je het meemaakt, weet je waar het over gaat. Het is een wekelijks leerproces.

In de nieuwe competitie begon het wat onwennig. Onnodige nederlagen in de eerste 2 wedstrijden, daarna een gelijkspel en vervolgens 2 spectaculaire overwinningen op rij.
Na 13 gespeelde wedstrijden, waarvan er 5 werden gewonnen, 6 verloren en 2 gelijk gespeeld, staan de mannen op een tiende plaats. Dat lijkt laag maar het gat met de nummer 6 is slechts 2 punten en bovendien hebben de mannen helemaal geen onaardig doelsaldo.
Het betekent dat er nog een prachtige 2e seizoenshelft aan zit te komen waarin eigenlijk nog alles mogelijk is……..

Die tweede seizoenshelft zullen we het helaas zonder Sven moeten doen omdat hij een aantal maanden afreist naar Zuid Amerika. Daar staat de terugkeer van Ties tegenover en ook Sjoerd zal tegen die tijd zonder gips rondlopen. Voorafgaand aan de herstart gaan de mannen een mooi teamweekend hebben en uiteraard gaat er een aantal oefenwedstrijden gespeeld worden.
Daarover wordt u tegen die tijd uitvoerig geïnformeerd. Voor nu gaan de meeste mannen hockeyrust inplannen, uiteraard met inachtneming van de conditie waar de hele winter aan gewerkt blijft worden. Sommige mannen zullen actief zijn in de zaal waar Bennebroek Heren 1 ook op een hoger plan dan afgelopen seizoen zal spelen.
Dan rest ons alleen nog om u, de Vrienden van Bennebroek Heren 1 en het prachtige Bennebroek legioen, te danken voor jullie aanwezigheid, jullie support en jullie nooit aflatende optimisme !

We wensen jullie fijne feestdagen, een mooie winter en uiteraard hopen we op eenzelfde support in de zaal.

Ten laatste: vrijdag 4 december komen Sinterklaas en heeeeel veeeeeel zwarte pieten de mannen van Heren 1 in het zonnetje zetten in de Tappelino.
U bent daar van harte welkom om deze Heren 1-jaargang met ons uit te luiden onder het genot van een lekker drankje. Wij hebben van Sint gehoord dat het tussen 21:00 en 22:00 Happy Hour is.
De precieze details worden nog bekend gemaakt !