header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Een ware thriller met verrukkuluk resultaat!

Nieuws afbeelding 29-4-2016
Het geschiedenisboek(je) van de MHC Bennebroek heeft er weer een hoofdstuk bij.
Er speelde zich afgelopen zondag in en op Hilversum een ware thriller af met een verrukkulluk resultaat. Na wederom een fantastische ontvangst bij de familie Hoogendijk toog het Heren 1 gezelschap naar het prachtige complex van de Hilversumsche.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de eerste Bennebroekse goal was een feit. Een mooie rush van Rick werd besloten met een afgemeten backhandvoorzetje (doet het goed met Wordfeud) op Hidde en door zijn tip-in vloog de bal tegen het net.

En prima begin natuurlijk maar Hilversum liet het er niet bij zitten. Niet veel later viel de 1-1 en wederom niet heel veel later viel uit een identieke situatie zelfs de 2-1. Coach Willem deed een kleine tactische omzetting waarna de gevaarlijke Hilversum spits niet meer in het spel voorkwam. Met een 2-1 achterstand werd gerust, met de wetenschap dat hier punten te halen vielen. 

In de tweede helft was er eerst een zenuwachtige fase waarna Bennebroek langzaam het initiatief naar zich toe trok. Het leverde een corner op die door Yannick prima werd benut. De 2-2 was een juiste weergave van de veldverhouding en iedereen leek vrede te hebben met deze uitslag. In wat werkelijk de allerlaatste minuut was, kwam Bennebroek nog een keer gevaarlijk door en via een paar Hilversumsche voeten ging de bal over de lijn en werd de einduitslag op 2-3 bepaald. Na alle onterecht verloren punten eerder dit seizoen, werden deze onterecht gewonnen punten dan ook met grote blijdschap in ontvangst genomen.

Uiteraard was dat zuur voor Hilversum dat niet meer aan degradatie lijkt te ontkomen.
Na afloop werd Thomas Kal tot MotM benoemd en met het jasje om de schouders kondigde Thomas aan na dit seizoen te stoppen met Heren 1 hockey en zich bij de onbewuste Veteranen van Piepenbrink aan te gaan sluiten. 

De andere uitslagen kwamen binnen en het resultaat van de overwinning betekende een voorlopige (gedeelde) vijfde plaats op de ranglijst.

Dankbetuigingen kwamen binnen uit Hoofddorp, Naarden en Badhoevedorp want door de Bennebroekse winst wisten deze teams zich veilig. Pas toen begrepen de mannen dat ze zelf ook officieel "veilig" waren.

En het allermooiste is dat er nog meer in het vat zit. Dat begint aanstaande zondag thuis tegen IJsseloever, de huidige nummer vier. Wat de mannen betreft is die vierde plaats van zeer tijdelijke aard want die willen de Bennebroekers graag overnemen. Daarvoor is een overwinning vereist en dat moet dan maar gebeuren in deze laatste thuiswedstrijd van het jaar. 

Speciaal voor deze gelegenheid hebben we Garagebedrijf Engel bereid gevonden om als dagsponsor op te treden en zij bieden u deze prachtige laatste wedstrijd dan ook met het grootste plezier aan. We rekenen op uw steun aanstaande zondag om 14:45 in de Bennebroek Arena!