header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Spelregelwijzigingen en instructies voor scheidsrechters

Nieuws afbeelding 29-8-2018
Met een nieuw seizoen zijn er ook vaak een aantal nieuwe regels. Zo zijn er voor dit jaar twee wijzigingen:

1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht. 
2. De uitslag of vrije slag voor de verdedigende partij direct na afloop van een strafcorner mag genomen worden met beschermende kleding aan. Let op: het spel hervatten met een self pass met beschermende kleding aan is niet toegestaan. 

Verder heeft de bond zoals elk jaar weer de Afspraken Clubscheidsrechters gepubliceerd. Deze kan je in zijn geheel vinden in de bijlage. 

In de bijlage wordt ook gesproken over gele en rode kaarten. Let wel even op het niveau van de wedstrijd. In de D en grote delen van de C jeugd zijn kaarten ongebruikelijk. 

Verder is de backhandslag ook vaak onderwerp van discussie. In de bijlage staat het duidelijk beschreven: "De omhoog geslagen bal wordt alleen op opzet en op gevaar beoordeeld. Dus ook de backhandslag. Dit wil niet zeggen dat elke hoge backhandslag nu goed is. Hij kan best gevaarlijk zijn en kan ook met opzet omhoog zijn gespeeld. Maar je fluit hem dus niet meer per definitie af als hij iets omhoog gaat”

Een mooi en sportief seizoen toegewenst 


Bijlage

Live beelden