header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy

Corona richtlijnen MHCB per 4 november 2020

Nieuws afbeelding 5-11-2020

In vervolg op de persconferentie van 3 november waarin de overheid een tijdelijke verzwaring van de maatregelen heeft aangekondigd, zullen wij onze Corona-regels aanpassen. MHCB volgt daarbij de KNHB.

Naast de al geldende maatregelen heeft de overheid de volgende maatregelen vastgesteld per 4 november 22.00 uur:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt: sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden: alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

De verscherpte maatregelen gelden voor 2 weken, waarna er mogelijk teruggekeerd wordt naar de eerdere maatregelen (die inmiddels verlengd zijn tot en met half december). Gezondheid en veiligheid staan natuurlijk bovenaan. We beseffen ons dat de aangescherpte maatregelen geen goed nieuws zijn voor met name onze senioren en ons verenigingsleven dat we zo missen.

Wel zijn we blij dat de jeugd nog steeds kan blijven trainen en dat onze vrijwilligers in het weekend voor ze klaar staan om onderlinge wedstrijdjes te spelen. Om dit zo veilig mogelijk te kunnen blijven doen gelden de volgende regels:

-Tijdens de wedstrijdjes voor de Jongste Jeugd (d.w.z. alle wedstrijden op minder dan een heel hocekyveld) geldt voor de begeleiding: maximaal 2 begeleiders en 1scheidsrechter per team;

-Halen/brengen en parkeren op het parkeerterrein bij BSM en niet op de Jacob van Heemskerklaan (dit geldt voor de wedstrijden in het weekend; voor de trainingen gelden de regels zoals hieronder).

De volgende regels blijven onveranderd gelden:

•Bij klachten blijf thuis en laat je testen als nodig/ bij koorts of benauwdheid huisgenoten blijf je ook thuis/ bij een positieve test volg je instructies GGD/ kinderen onder 12 jaar met "snotneus” mogen wel naar de club.

•De bar is helaas gesloten. De toiletten zijn wel toegankelijk.

•Samenkomsten buiten de trainingen om, zijn niet toegestaan op het complex; verlaat het terrein zo spoedig mogelijk.

•Kleed je thuis om en neem je eigen bidon mee (graag voorzien van je naam).

•De jeugdtrainingen gaan gewoon door volgens het trainingsrooster.

•Bij trainingen en onderlinge wedstrijden is er geen publiek toegestaan (lees de uitzondering hieronder).

•Ouders zijn helaas niet toegestaan op het complex, dus vriendelijk verzoek om de kinderen bij het hek af te zetten. De trainers zullen de kinderen van de F en Pauwtjes komen ophalen bij het hek. Zorg dus dat je je kind op tijd aflevert bij het hek, want het is niet mogelijk om je eigen kind te begeleiden naar het veld. Speel je op veld 1 dan geldt de ingang bij de fietsenstalling. Voor veld 2 en 3 geldt het hoge draaihek bij veld 3. (BSM parkeerplaats.)

•Aan de (jeugd)leden, trainers en vrijwilligers het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen, en deze te plaatsen in de fietsenstalling.

•Voorts blijft: houd afstand tot de betreffende leeftijdsgroepen; volg de instructies van de coördinator of trainer met een glimlach op; geen handen schudden; let op de hygiëne; maak cornermaskers na ieder gebruik schoon;

Competitie

De KNHB wil zodra dit volgens de overheidsmaatregelen weer kan de competities hervatten en treft hiervoor de voorbereidingen. De doelstelling is en blijft dat alle niet gespeelde wedstrijdrondes later alsnog worden gespeeld. Hiervoor wordt ook de winterperiode ingezet.

In het bericht ‘nieuwe maatregelen overheid van invloed op de veld-, zaal- en midwintercompetities‘ vind je de reactie van de KNHB op de nieuwe maatregelen.

Voor meer informatie zie:https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitieenrijksoverheid.nl.

Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn dan kun je mailen naar onze Coronacoördinator Xander Leuven:[email protected]

Met dank voor jullie begrip en medewerking.

Met sportieve groet,

Bestuur MHC Bennebroek