header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Heren 1

Niet goed, wel genoeg!

Nieuws afbeelding 8-5-2012 Na een weekje rust gehad te hebben, mochten onze mannen weer de wei in. Na 4 winstpartijen op rij was het nu de beurt om thuis aan te treden tegen de mannen van HCRB. HCRB was al gedegradeerd echter waarschuwde coach Rolf al van te voren dat zij de 3e klasse met een opgeheven hoofd willen verlaten. In een matige soms slechte pot was het lang onbedoeld spannend met een beetje geluk werd er echter wel gewonnen: 5-3.

Ondanks dat het een matige wedstrijd was, begon Bennebroek voortvarend. Na enkele minuten mocht Isaac onder toeziend oog van zijn vader aanleggen voor een strafcorner, en na een kanonskogel afgelopen dinsdag scoorde Isaac nu beheerst half hoog in de voor hem rechter hoek: 1-0.

Deze 1-0 leidde een periode van onrust en onachtzaamheid in. HCRB begon sterker te worden en kwam er een aantal keren uit.  Na een overtreding mocht HCRB aanleggen voor haar eerste strafcorner en dit betekende ook de eerste keer dat debuterende goalie Jelle Boer moest vissen 1-1.
Deze tegenslag had tot gevolg dat het niveau verder omlaag ging en dat HCRB meer uit haar schulp kroop. De bezoekers vielen geregeld goed uit, en zetten meerdere malen de Bennebroekse defensie onder druk. Deze capituleerde uiteindelijk nadat een lange corner binnengewerkt werd via een scrimmage in de cirkel: 1-2.
Gek genoeg gaf de 1-2 achterstand de Bennebroekse boys weer wat peper in de kont en begon men weer te hockeyen.  Wat volgde was een spervuur van aanvallen van Bennebroekse zijde en dit leidde tot meerdere strafcorners, echter werd geen enkele van deze herhaaldelijke strafcorners omgezet in een doelpunt.
Een variatie in het recept bracht wel het gewenste effect, dit keer geen klap van Thomas of Isaac met z’n sleep…  Net als tegen Dopie legde Dennis opnieuw aan en zijn klap vloog snoeihard op de plank 2-2.

Met de 2-2 konden wij als publiek rusten, echter was het niet de gewenste stand en zeker het spel liet te wensen over.
Als publiek hadden we goede hoop op een sterkere 2e helft. Hoop bleef het... de 2e helft begon erg dramatisch. Bennebroek kon de lijn van de voorgaande weken niet doortrekken en begon slecht. Deze laksheid leek Bennebroek op te breken en ook het publiek werd wat ongeduldig. HCRB kwam er andermaal sterk uit op de counter en speelde over een aantal schijven de Bennebroekse defensie uit, dit betekende de 2-3. Met nog ruim 20 minuten te gaan begon het publiek zich wat luider te roeren, en geloof het of niet maar zowaar begonnen de mannen wat beter te spelen.

De vrije man werd wat sneller gevonden op het middenveld en er werden kansen gecreëerd (Dennis, volgende keer mag die tip tussen de palen!). Bennebroek mocht halverwege andermaal aanleggen voor een strafcorner en het in de eerste helft succesvolle recept bleek nu ook weer handig. Dennis mikte de corner snoeihard op een Reeuwijkse voet welke zich op de doellijn bevond. Er stond maar één logische beslissing op: een strafbal. Nadat Ro tegen Rijswijk nog de bal naast de goal mikte was deze strafbal loepzuiver en belandde buiten bereik van de keeper in de hoek 3-3.
Na de 3-3 was er nog een kwartier te spelen en puntverlies was wel het laatste wat de Bennebroekse heren konden gebruiken.  Na de 3-3 werden de intenties van Bennebroek duidelijk, het viel vol en met passie aan.
Bennebroek drong aan en gaf gas, en zag dit verdiend beloond worden. Rick drong via een handige combinatie via rechts de cirkel in en liet er geen gras over groeien en maaide de bal snoeihard in de lange hoek buiten bereik van de doelman: 4-3.

Voor de supporters (en mogelijk ook de spelers) was dit een flinke geruststelling. De 4-3 zorgde voor een goed gevoel en gaf Bennebroek de ruimte om wat aanvallender te gaan spelen, dit leverde tot genot van het publiek en van Robert-Jan zelf zelfs de 5-3 op, met een bliksem reactie scoorde de spits een lekkere goal.
De hierop volgende minuten was Bennebroek passief opzoek naar een eventuele 6-3, echter bleef deze uit.

Desalniettemin bleef de stand onveranderd en scoorde Bennebroek haar 5e overwinning op rij, een prachtig gegeven! Jelle gefeliciteerd met je debuut in de goal.. en Boys prima veerkracht getoond! Op naar de Studs volgende week..