header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 
Nieuwsafbeelding
Er staan weer drie examens gepland!
Vanaf dit jaar worden de scheidsrechters examens online afgenomen. Je kan deze dus gewoon vanuit huis op je laptop, telefoon, tablet maken.
Voor de A en B jeugd is het verplicht om een kaart te halen en voor anderen (ouders, C jeugd) is er ook de mogelijkheid een kaart te halen.
...
Nieuwsafbeelding
Er was veel belangstelling voor de scheidsrechterscursus en het-examen. Daarom bieden we nog een extra mogelijkheid. Op dinsdag 22 september om 20.00 uur is de cursus en op 23 september het examen om 21.00 uur. Je mag natuurlijk ook het examen doen zonder de cursus.
Ter voorbereiding krijg je een e-learning toegestuurd. Daar kan ...
Nieuwsafbeelding
Op 20 november organiseren we weer een scheidsrechtersexamen. Ouders die willen gaan fluiten (of die stiekem al fluiten ;-) zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

Ter voorbereiding krijg je een e-learning toegestuurd. Ook is er op 19 november een spelregelavond veld ter voorbereiding op het examen.
Als je examen wilt do ...
Nieuwsafbeelding
Zoals hopelijk bekend zijn een aantal regels anders geworden dit seizoen. Bijgaand een filmpje vanuit de hockeybond met een duidelijk overzicht.
Filmpje: https://youtu.be/XRWPEXTZmhY
Daarnaast is er een briefing voor clubscheidsrechters geschreven door de bond hoe scheidsrechters met de nieuwe regels om moeten gaan. Verder staan ...
Nieuwsafbeelding
Met ingang van dit seizoen verandert een aantal spelregels. Een overzicht daarvan is in een eerder artikel te vinden. Graag geven we de mogelijkheid om de nieuwe regels te verduidelijken. 
Op 4 september vindt daarom een briefing plaats op het clubhuis. Inloop om 19:30 en start stipt om 20:00 uur.
Naast de nieuwe regels ...
Nieuwsafbeelding
Voor het komende seizoen zal er een aantal spelregels wijzigen. Deze wijzigingen komen voort uit de regelwijzigingen die internationaal al doorgevoerd zijn op 1 januari en nu dus ook in Nederland miv het nieuwe seizoen (1 augustus). 
Begin september zal de arbitragecommissie nog een spelregelavond organiseren om uit te leggen hoe ...
Nieuwsafbeelding
Volgend seizoen start er weer een CS+ opleiding! 
Vind je het leuk om te fluiten en zou je wel beter willen worden dan is CS+ misschien iets voor jou. Samen met clubs uit Kennemerland (Alliance, Rood-Wit, HBS en Bloemendaal) geven we inhoud aan deze opleiding. 
Wil je meer weten? Neem dan even contact op met de a ...
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zondag werd door Dries Koopman het CS+ examen met succes afgelegd. 
Dries floot afgelopen zondag de wedstrijd Bennebroek Dames 1 – Reigers Dames 1 en werd met succes beoordeeld door een bondsscheidsrechter van Rood-Wit.
We feliciteren Dries met zijn officiële groene KNHB CS+ shirt.
Dit jaar zijn we ...
Nieuwsafbeelding
Het zaalhockeyseizoen gaat weer beginnen in december en om als scheidsrechter goed voorbereid te zijn organiseren we op 29 november een spelregelavond voor de zaal in het clubhuis van MHC Bennebroek. We zullen aandacht geven aan de spelregels en de interpretatie daarvan.
Inlopen vanaf 19:30 en we starten stipt om 20:00 uur. Einde r ...
Nieuwsafbeelding
Misschien zijn de paarse shirtjes jullie afgelopen zaterdag al opgevallen. Met 10 man zijn we de opleiding CS+ gestart. De CS+ is een programma vanuit de bond voor clubscheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen en (nog) niet de stap naar bondsscheidsrechter willen maken. Samen met de clubs uit Kennemerland (Bloemendaal, Rood-Wit, HBS en A ...
Nieuwsafbeelding
Er staat weer een scheidsrechtersexamen op 19 september om 20:00 in het clubhuis gepland. 
Junioren Alle junioren die 2de jaars B zijn of ouder zijn uitgenodigd via de email. De meeste hebben al meerdere uitnodigingen gekregen om examen te doen en worden bij deze uitdrukkelijk opgeroepen examen te doen. Ter voorbereiding op het e ...
Nieuwsafbeelding
Met een nieuw seizoen zijn er ook vaak een aantal nieuwe regels. Zo zijn er voor dit jaar twee wijzigingen:
1. Sticks bestaat niet langer. Dat betekent dat de jeugd (met uitzondering van jongste jeugd) vanaf dit seizoen ook sticks mag maken. Blijf echter wel op gevaar letten, deze regel blijft van kracht.  2. De uitslag of vrije ...
Nieuwsafbeelding
Op 14 mei en 17 mei zullen er nog 2 examens gehouden worden voor toekomstige scheidsrechters. Ook ouders krijgen de mogelijkheid om hun kaart te halen!
Vanaf dit seizoen dienen de juniorenwedstrijden door ten minste 1 ouder gefloten te worden. Om te mogen fluiten bij de elftallen dient men in het bezit te zijn van een scheidsrechtersk ...
Nieuwsafbeelding
Het zaalhockeyseizoen gaat weer beginnen in december en om als scheidsrechter goed voorbereid te zijn organiseren we een spelregelavond voor de zaal.  Onze bondsscheidsrechter Jeroen Dekker zal hier ook bij aanwezig zijn. We zullen aandacht geven aan de spelregels en de interpretatie daarvan.
Ook coaches en managers zijn van hart ...
Nieuwsafbeelding
Beste coaches en managers,
hoe ging het ook alweer met het invullen van het DWF? Hierbij een uitleg voor de coaches, managers en scheidsrechters. Vriendelijk verzoek om het DWF zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden direct na de wedstrijd af te ronden. Het niet op tijd afronden van het DWF resulteert namelijk in een boete voor de clu ...
Nieuwsafbeelding
De uitnodigingen voor de E-learning zijn verstuurd en de examendata zijn gepland. Voor het scheidsrechtersexamen zijn alle 2de jaar B en ouder die niet in het bezit zijn van een kaart uitgenodigd om de E-learning te doen. Ook ouders die zich hebben opgegeven hebben de E-learning ontvangen. Mocht je nog mee willen doen of heb je geen E-learning o ...
Nieuwsafbeelding
 
Het seizoen gaat weer beginnen en dit jaar zal de arbitrage iets anders verlopen dan men de vorige seizoenen gewend is. Junioren teams worden door ten minste 1 ouder gefloten
Ouders fluiten wedstrijden junioren Alle wedstrijden van de junioren worden door ten minste 1 ouder uit het eigen team gefloten. Deze wijziging kom ...
Nieuwsafbeelding
Op maandag 10, maandag 17 en (vermoedelijk) woensdag 19 november zijn drie scheidsrechtersexamens gepland. Deze zijn in eerste instantie bedoeld voor alle senioren en A- & B-junioren die nog geen scheidsrechterskaart hebben. In de bijlage staan alle mensen die verwacht worden. Hou er rekening mee dat het hebben van een scheidsrechterskaart do ...
Nieuwsafbeelding
Let op: de eigen-doelpuntregel, die officieel per 1 februari is komen te vervallen, wordt nog WEL gehanteerd tijdens de laatste twee midwintercompetitierondes! Een slag van buiten de cirkel, die alleen door een verdediger wordt aangeraakt en in het doel verdwijnt, is dus een doelpunt.
...
Nieuwsafbeelding
Morgen, dinsdag 6 maart, begint om 19:30 scheidsrechterscursus 3. Alle eerste- en tweedejaars B-jongens zonder scheidsrechterskaart worden dan verwacht, alsmede de A-jongens die nog geen examen hebben gedaan. De overige cursusavonden zijn 13 maart, 27 maart en 3 april.

Volgende week donderdag, 15 maart, begint scheidsrechterscurs 4 voo ...
Nieuwsafbeelding
Nieuw voor iedereen die het nog niet gehoord/gelezen had, en een herinnering voor degenen die er wel al van wisten: de scheidsrechterscursussen gaan beginnen.

Komende woensdag om 19:30 gaat cursus 1 van start, voor A-junioren en ouders die weinig of geen hockey- en/of fluitervaring hebben. De tweede avond van deze cursus ...
Nieuwsafbeelding
 
Het fluitschema voor de ABC11D-teams voor de midwintercompetitie staat online, onder "Jeugd">"Fluitschema en Fruitschema".
 
...
Nieuwsafbeelding
In de eerste maanden van 2012 worden verscheidene scheidsrechterscursussen gegeven voor verschillende doelgroepen. Aangezien het voor spelers en speelsters, ouder dan 15, verplicht is om een scheidsrechterskaart te halen, is deze cursus niet vrijwillig. De data van deze cursussen zijn als volgt:

Cursus 1: 11/1, 18/1, 23/1 (A-ju ...