header foto header foto header foto header foto header foto

Bestuur

Letty Koopman draagt de voorzittershamer over en ontvangt als nieuw Lid van Verdienste een zilveren MHCB-speld

Nieuws afbeelding 20-11-2019
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen maandag is Letty Koopman uit het bestuur getreden. De aanwezigen hebben Mirko Marinć benoemd als nieuwe voorzitter.

In november vorig jaar besloot Letty om ondanks haar aangeven dat ze het voorzitterschap wilde overdragen vanwege haar steeds drukker wordende baan, nog een jaar aan te blijven. Een goede opvolger was nog niet gevonden en Letty wilde een aantal belangrijke lopende zaken bij MHCB afronden als voorzitter, waaronder het onderzoek en advies van de Veldencommissie. Nu, een jaar later, is in Mirko Marinć een naar mening van het bestuur waardige opvolger gevonden, heeft de Veldencommissie haar advies uitgebracht en kan Letty met een gerust hart het voorzitterschap overdragen.

Naast het met enthousiasme vervullen van de door haar zogenoemde ‘burgemeesterstaken’ was Letty een voorzitter van verbinden: "Je bent als team en als bestuur zo sterk als de zwakste schakel. De taak van de voorzitter is om alle schakels even sterk te laten zijn door te motiveren en te stimuleren. En te ondersteunen als daarom gevraagd wordt.” Om dit te onderstrepen benoemde ze tijdens haar afscheidspraatje de kwaliteiten van de afzonderlijke bestuursleden en wat zij de afgelopen jaren voor de club hebben betekend. "Naast die onderlinge verbinding heb je als bestuur de taak om verbonden te zijn en te blijven met je leden, het wij-gevoel is belangrijk, maar ook om naar buiten te treden en contact te zoeken met andere clubs. De laagdrempeligheid en de goede organisatie van de KNHB helpt daarbij.”

Niet alleen in het bestuur heeft Letty zich verdienstelijk gemaakt voor onze hockeyclub. Vanaf dat ze als tiener in de jaren zeventig lid werd, voelde zij zich betrokken. Ze raakte bevriend met MHCB’ers van het eerste uur, de familie Koopman, kreeg een relatie met Dries, met wie ze trouwde en vanzelfsprekend gingen hun zonen, Floris en Hidde, ook hockeyen bij MCHB. Letty was jarenlang actief in de Dames Elftalcommissie, met destijds zeven damesteams, en typte wekelijks het clubblad uit. Na achtereenvolgens MB2, MA1, Dames 2 (reserve overgangsklasse), Dames A, bleef ze hockeyen totdat Dames B eind 2010 ophield met bestaan. Ze werd, net als Dries, niet-spelend lid: "Omdat ik betrokken wilde blijven en de club een warm hart toedraag.” Nadat zonen Hidde en Floris hockeycarrière hadden gemaakt bij Rood-Wit, Alliance en Bloemendaal stimuleerde ze in 2012 het initiatief van het toen zittend bestuur om een aantal succesvolle Bennebroekse hockeyers, waaronder Hidde en Floris, terug te halen naar MHCB om Heren 1 een boost te geven. Letty werd vrijwel direct gevraagd de TC Senioren te komen versterken en in 2013 de vrijgekomen plek ‘bestuurslid Senioren’ te vervullen. Na het vertrek van Jan Driessen in 2015, ‘rolde’ ze als vicevoorzitter, gestimuleerd door haar omgeving, langzamerhand in de functie van voorzitter.

Voor alles wat ze voor de club heeft gedaan en vanwege haar groot MHCB-hart, is Letty voorgedragen en met groot applaus van de Algemene Ledenvergadering benoemd tot Lid van Verdienste. De eerste taak van de kersverse nieuwe voorzitter Mirko was het aan Letty overhandigen en opspelden van de bijbehorende zilveren Pauwenspeld.

Letty: nogmaals bedankt voor je inzet en positieve inbreng, en veel plezier in het zangkoor waar je nu (eindelijk) tijd voor hebt. En voor Mirko, die zich binnenkort via de website aan u voorstelt: veel succes!

Bestuur MHCB