header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy

Update van het bestuur n.a.v. Corona maatregelen 14/10

Nieuws afbeelding 16-10-2020
In vervolg op de persconferentie van 13 oktober waarin strengere landelijke maatregelen zijn aangekondigd, zullen wij ook onze Corona-regels moeten aanpassen. MHCB volgt daarbij de KNHB.

Naast de al geldende maatregelen heeft de overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 14 oktober 22.00 uur:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)

Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:

alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

Dit betekent voor MHCB dat na de vakantieperiode de jeugdtrainingen doorgaan maar de competitie (wedstrijden) voor zowel jeugd als senioren de komende vier weken stilligt.

Op dit moment wordt bekeken of en hoe we onze senioren veilig kunnen laten sporten binnen de huidige maatregelen. Zodra hier meer over bekend is laten we dit uiteraard weten.

De KNHB wil zodra dit volgens de overheidsmaatregelen weer kan de competities hervatten en treft hiervoor de voorbereidingen. De doelstelling is en blijft dat alle niet gespeelde wedstrijdrondes later, bijvoorbeeld eind november of in december, alsnog worden gespeeld. Hiervoor wordt ook de winterperiode ingezet.

De volgende regels blijven onveranderd gelden:

•Bij klachten blijf thuis en laat je testen als nodig/ bij koorts of benauwdheid huisgenoten blijf je ook thuis/ bij een positieve test volg je instructies GGD/ kinderen onder 12 jaar met "snotneus” mogen wel naar de club.

•De bar is helaas gesloten. De toiletten zijn wel toegankelijk.

•Samenkomsten buiten de trainingen om, zijn niet toegestaan op het complex; verlaat het terrein zo spoedig mogelijk.

•Kleed je thuis om en neem je eigen bidon mee (graag voorzien van je naam).

•De jeugdtrainingen gaan gewoon door volgens het trainingsrooster.

•Bij trainingen en onderlinge wedstrijden is er geen publiek toegestaan (lees de uitzondering hieronder).

•Ouders zijn helaas niet toegestaan op het complex, dus vriendelijk verzoek om de kinderen bij het hek af te zetten. De trainers zullen de kinderen van de F en Pauwtjes komen ophalen bij het hek. Zorg dus dat je je kind op tijd aflevert bij het hek, want het is niet mogelijk om je eigen kind te begeleiden naar het veld. Speel je op veld 1 dan geldt de ingang bij de fietsenstalling. Voor veld 2 en 3 geldt het hoge draaihek bij veld 3. (BSM parkeerplaats.)

•Aan de (jeugd)leden, trainers en vrijwilligers het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen, en deze te plaatsen in de fietsenstalling.

•Voorts blijft: houd afstand tot de betreffende leeftijdsgroepen; volg de instructies van de coördinator of trainer met een glimlach op; geen handen schudden; let op de hygiëne; maak cornermaskers na ieder gebruik schoon;

Voor meer informatie zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitieen rijksoverheid.nl.

Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn dan kun je mailen naaronze Coronacoördinator Xander Leuven:[email protected]

Met dank alvast voor jullie begrip en medewerking.

Met sportieve groet

Bestuur MHC Bennebroek