header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy
 

Trimmers

Maandag- en donderdagavond om 20.30 uur fietst, wandelt of rijdt een gevarieerde groep mensen richting het hockeyveld in Bennebroek. De afstand die de mensen afleggen varieert van 300 meter tot vanuit Spaarndam. Bont is de groep qua leeftijd en hockeyvaardigheid. Homogeen qua soort mensen. Vriendelijk, sportief, enthousiast en vooral barstensvol humor.
 
Donderdagavond Trimmers

Na een stief kwartier te hebben ingeslagen en nadat de laatkomers ongemerkt hebben kunnen inschuiven, wordt onder de bezielende leiding van de trainer – Marnix Kort – een tweetal rondjes warmgelopen. Daarna volgen de verplichte rek- en strek oefeningen. Soepeltjes dwarrelen de jeugdigen van geest daarna over het veld en werken aan de techniek. Met een breed scala aan afwisselende oefeningen wordt geoefend op oude en nieuwe slagen. Die afwisseling behoort er ook wel te zijn nu het niveau varieert van oud heren 1 tot nieuw heren 0. Dat laatste geldt overigens ook voor de andere sekse.
 
Om 21.30 uur is het mooi geweest en begint de Match van de Week. Al dan niet met een opdracht gerelateerd aan wat zojuist geleerd is, wordt een onderling partijtje gespeeld. De eindstand daarvan is – soms in afwijking van de realiteit – altijd gelijk. Er zijn ego’s die je anders niet zo naar het weekend kunt sturen. Tenslotte is er de derde helft. Politiek van lokaal tot interlokaal; kinderen en honden; spelmomenten van heden en verleden en de toekomst. Alles passeert de revue tijdens de inname van vocht. Het motto van de avonden is altijd: gezelligheid; vrolijkheid en sportiviteit.
 
Af en toe worden de vaardigheden in een wedstrijdje tegen een regionaal team getest. Hetzij De Reigers, Alliance, Rood Wit of wat er verder geschikt lijkt om tegen te oefenen. Een tweetal keer per jaar worden verder gelegen toernooien afgewerkt en wordt genoten van het weer en de tegenstander. Kortom, geen leuker hockey dan trimhockey.

Dames Trimmers
 
Januari 2015 – een groep enthousiaste dames meldden zich bij onze voorzitter dat ze graag een eigen groep trimmers willen opzetten, speciaal voor de dames. Variërend van 30 tot 55 jaar staan wekelijks tussen de tien en twintig dames op maandagavond te trainen onder leiding van een trainer. Veelal zijn dit moeders van leden, maar ook dames uit de regio, met of zonder hockeyervaring zijn er te vinden. Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven.

Na afloop van de training gaan de dames naar het clubhuis om de week onder het genot van een versnapering de week te starten. 

Mocht het voorgaande uw enthousiasme gewekt hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de contactpersoon.

Contactpersoon: Hero de Haan, [email protected]