Zaalhockey

Zaalhockey seizoen 2018/19, aanpassingen in de spelregels (bron hockey.nl)

1. De bankwissel bij het zaalhockey verdwijnt vanaf dit seizoen. Voorheen moesten teams in de rust van bank wisselen, maar dat hoeft niet meer. Dat heeft de KNHB vandaag bekend gemaakt.
  2. Ook mag je voortaan de bal spelen met de strafcorneruitrusting nog aan. Deze zaalhockey-regels worden daarmee gelijkgetrokken aan het veld. Dit zijn de enige spelregelwijzigingen die worden doorgevoerd.
Geen bankwissel meer
De KNHB maakt vanaf dit zaalseizoen een einde aan het gesleep met de spullen in de rust van een zaalwedstrijd. De bank waar je als team het duel start, blijf je de hele wedstrijd. Uiteraard wisselen de teams na de rust wel van speelhelft en blijven de scheidsrechters aan hun kant staan. Net zoals bij veldhockey.
Op bovenstaande regelwijziging is een uitzondering: sommige wedstrijden in de districtscompetities in Midden Nederland en Zuid-Holland worden gespeeld over één helft van 30 of 35 minuten. Tijdens die wedstrijden, wisselen de scheidsrechters wél halverwege de speelhelft bij een dood speelmoment. Teams blijven op dezelfde helft en bank.
Vrije- of uit-push na strafcornersituatie
Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit-push nemen direct na de strafcorner. Het spel mag dan niet worden hervat met een selfpass. Wanneer een speler dit toch doet, krijgt het team buiten de cirkel een vrije push tegen en binnen de cirkel een strafcorner tegen.

Graag geven we jullie daarnaast nog wat praktische informatie over zaalhockey:
  • Per wedstrijd mogen maximaal 12 spelers deelnemen aan een zaalhockeywedstrijd, waarvan 6 in het veld en 6 wisselspelers. Overige spelers kunnen op de bank of op de tribune plaats nemen. Bij een groot team kan je er ook voor kiezen om steeds een aantal spelers thuis te laten.
  • Elke speler speelt met een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en heeft zaalhockeyschoenen aan. Uiteraard zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht.
  • Keepers met metalen gespen aan hun klompen kunnen via [email protected] stoffen riempjes vragen. Stoffen hoezen over legguards schaf je eventueel zelf aan, maar zijn niet verplicht.
  • Alle juniorenteams moeten worden begeleid door tenminste 1 ouder.
  • Elk team zorgt elke wedstrijd voor een eigen scheidsrechter. Dit kan geen teamgenoot zijn.
  • Vervoer van en naar de wedstrijden wordt door het team zelf geregeld.
  • Ieder team heeft 1 of 2 keer zaalleiding. De data staan in de Bennebroek- en hockey.nl-App (even doorklikken in de Agenda).
  • Informatie over de locatie, het wedstrijdverloop, de formulieren en de spelregels maar ook de informatie voor de scheidsrechters staat binnenkort op de website. [zie bijvoorbeeld hieronder de belangrijke documenten.

De zaalhockeycontributie bedraagt circa € 75. Het bedrag wordt ieder jaar bekendgemaakt voordat het zaalhockeyseizoen van start gaat. Het geldt per speler ongeacht het aantal spelers in het team. Het bedrag wordt altijd in januari via een incasso ge├»nd.

Belangrijke documenten:

Nog geen agendapunten.