Zaalhockey

Graag geven we jullie nog wat praktische informatie over zaalhockey

* Per wedstrijd mogen maximaal 12 spelers deelnemen aan een zaalhockeywedstrijd, waarvan 6 in het veld en 6 wisselspelers. Overige spelers kunnen op de bank of op de tribune plaats nemen. Bij een groot team kan je er ook voor kiezen om steeds een aantal spelers thuis te laten.

* Elke speler speelt met een zaalhockeystick, een zaalhandschoen en heeft zaalhockeyschoenen aan. Uiteraard zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht.

* Keepers met metalen gespen aan hun klompen kunnen via [email protected] stoffen riempjes vragen. Stoffen hoezen over legguards schaf je eventueel zelf aan, maar zijn niet verplicht.

* Alle juniorenteams moeten worden begeleid door tenminste 1 ouder.

* Elk team zorgt elke wedstrijd voor een eigen scheidsrechter. Dit kan geen teamgenoot zijn.

* Vervoer van en naar de wedstrijden wordt door het team zelf geregeld.

* Ieder team heeft 1 of 2 keer zaalleiding. De data staan in de Bennebroek- en hockey.nl-App (even doorklikken in de Agenda). Instructies voor zaalleiding vind je in onderstaande video

* Informatie over de locatie, het wedstrijdverloop, de formulieren en de spelregels maar ook de informatie voor de scheidsrechters staat binnenkort op de website. [zie bijvoorbeeld hieronder de belangrijke documenten]

De zaalhockeycontributie bedraagt € 75. Het bedrag is iets lager dan eerder gecommuniceerd en geldt per speler ongeacht het aantal spelers in het team. Het bedrag wordt in januari 2018 via een incasso ge├»nd.

Belangrijke documenten:

- Spelreglement zaalhockey

- Aanvullende instructies 'door de man spelen'

- Verschillen spelregels veld/zaal

- Belangrijkste verschillen veld- en zaalhockey

- Zaalhockey jongste jeugd (6- en 8-tallen)

- Factsheet zaalleiding

- Instructies zaalleiding

- Schadeformulier

- Bondsregelement

Bekijk ook onderstaande video's voor meer handige info over zaalhockey!