Vacature: Bestuur   Voorzitter

Omschrijving De voorzittersfunctie heeft in principe drie belangrijke taken. Allereerst is er emotioneel en inhoudelijk leiderschap. Leiderschap betekent voorop gaan in de strijd en het maken en doen uitvoeren van 'onmogelijke' keuzes. Leiderschap zorgt er voor dat de andere leden bereid zijn een stapje harder te lopen. De tweede taak is extern gericht. Een groot deel van de voorzittersfunctie is het vertegenwoordigen van de vereniging. Hij of zij is het uithangbord voor andere verenigingen, de gemeente en sponsors. Het derde taakveld is het intern 'managen' van de organisatie. De voorzitter leidt vergaderingen maar moet ook kijken naar de effectiviteit en efficiƫntie van de organisatie. Ook belangrijk is de motiverende functie van een voorzitter, waaronder het tonen van waardering en het geven van het goede voorbeeld. De voorzitter van MHCB leidt bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergadering. Daarnaast is de voorzitter het gezicht van MHCB en zal de voorzitter bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig zijn. De voorzitter heeft geen aanvullende commissies onder zich hangen om zo onafhankelijk mogelijk te blijven.
Profiel De specifieke taken van de voorzitter omvatten: - Vertegenwoordiging vereniging naar buiten toe (woordvoerder) - Uitkomen voor de vereniging naar gemeente, provincie, KNHB, pers, sponsors, etc. - Vereniging leiden, Algemeen en dagelijks bestuur leiden - Visiebepaling met leden Zorgdragen voor goede taakverdeling: - Stimuleren en toezicht houden op uitvoering taken - Vergaderingen leiden - Verslagen goedkeuren - Advisering bij en stimulering van activiteiten Kader aanstellen en motiveren - Overeenkomsten afsluiten (sponsors, betaalde krachten) - Aanspreekpunt zijn - Contacten leggen/onderhouden
Aantal uren 3

Heb je vragen of ben jij de juiste persoon voor deze functie, mail dan naar [email protected]

Nog geen agendapunten.