header foto header foto header foto header foto header foto

Van de voorzitter dd 28 mei

Nieuws afbeelding 28-5-2013
Een mooi weekend ligt achter ons en een nog mooier weekend komt eraan. Wellicht denk je nu dat het komend weekend al over de 20 graden gaat en dat de zon de hele dag schijnt maar daarvoor moeten we nog even wachten tot de feestweek in ons eigen Bennebroek begint. Ik bedoel de geweldige prestaties van met name Jong Heren 1, Jongens B1, Jongens A1 en Jongens C1. De eerste drie zijn kampioen. De laatste eigenlijk ook, in ieder geval beschouwen wij de Jongens C1 als de morele kampioen! Voor Jong Heren 1 krijgt dit kampioenschap nog een bijzonder leuk staartje namelijk het nationale kampioenschap in playoff-vorm op zondag 9 juni (helaas tijdens de feestweek). Alvast succes, mannen!

Jongens A1 speelde uit tegen de directe concurrent Abcoude en wist na een hele sportieve en spannende wedstrijd met 0-3 te winnen. Dankzij de goede en objectieve leiding van de twee Abcoude-scheidsrechters was het een echte kampioenswedstrijd die, al doet de stand anders vermoeden, door ons met veel moeite, hard werken en een geweldig keepende Jurriaan van 't Hoff werd gewonnen. De mannen van de A1 hebben een prachtig seizoen achter de rug en hebben het uiterste eruit gehaald. Niet vanwege een overvloed aan kwaliteit maar omdat ze bereid zijn om voor elkaar te werken, elkaars fouten te corrigeren en samen op te trekken bij winst of verlies. Een voorbeeld voor ons allemaal. Dank ook aan de begeleiding, trainer-coach Floris Koopman en teammanager Marcel Berendse. Jullie hebben er een geweldig team van weten te maken!

Op zondag ging alle aandacht uit naar de wedstrijd van Heren 1 bij FIT. Het was spannend, FIT was sterk(er) en wij te gespannen. Al hebben we zeker kansen gehad uiteindelijk een nipte 2-1 nederlaag. Wel prachtig om te zien was dat van de (ongeveer) 150 aanwezigen er zo'n 20 van FIT waren en de andere 130 van Bennebroek en dat in een uitwedstrijd. Het leuke is dat we het nu aanstaande zondag nog eens dunnetjes kunnen overdoen op ons eigen complex. Dus zondag 14.45 aanwezig en je mag (bijna) alles meenemen dat lawaai maakt. Toeters, bellen en trommels, leef je uit. Want zondag gaat het pas beginnen. Onze weg terug naar de eerste klasse begint aanstaande zondag! We moeten nog wel even winnen van Hisalis. Dat lijkt makkelijker dan het is want onze buren uit Lisse e.o. zullen in deze Bollenstreek-derby er alles aan doen om de punten mee te nemen, punten die zij nog hard nodig hebben in de strijd tegen de degradatie. Wees gewaarschuwd, Heren 1! Aan de andere kant als jullie ontspannen en geconcentreerd het veld op gaan en het niveau tegen Strawberries evenaren dan zijn er momenteel maar weinig teams in de derde (en de tweede?) klasse die jullie kunnen bedreigen.

Het wordt een groot feest zondag, een feest waar je bij moet zijn geweest. De Bennebroekse Feestweek begint zondag aanstaande om 16.00 uur! Tot dan.

Jan Driessen