header foto header foto header foto header foto header foto

Van de voorzitter

Nieuws afbeelding 28-8-2013

28 augustus 2013

De vakantie nadert zijn einde, onze Noord-Hollandse leden gaan alweer naar school en ook voor onze Zuid-Hollandse leden komt de eerste schooldag in zicht. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en geniet nog even van de mooiste zomer sinds 1903!

De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn altijd "hooggespannen”. Gaat Dames 1 de volgende stap zetten op de ladder in de eerste klasse na plek 8 van het vorig seizoen? Kan Heren 1 de ambitie om snel terug te keren naar de eerste klasse al dit seizoen waarmaken? Hoe gaan onze jeugdteams het doen en hebben ze vooral plezier in het spelletje dat hockey ook is? Blijven onze dames van Veterinnen A actief op het één-na-hoogste niveau in Nederland? Vragen waar we over een maand of tien het antwoord op hebben. Het afgelopen seizoen was erg goed met als klap op de vuurpijl het landskampioenschap van Jong Heren 1 die ook nog even werden uitgeroepen tot de Bloemendaalse Sportploeg van het jaar (vóór Europacup Winnaar Bloemendaal H1 !!).

De economie lijkt te stabiliseren (de bodem is bereikt zeggen de deskundigen dan) en dat is goed nieuws, ook omdat een krimpende economie ons leden heeft gekost. Aan het eind van dit seizoen is het WK Hockey 2014 in Den Haag en hopelijk geeft dat een nieuwe boost aan ons ledenbestand. Het komende seizoen zullen we ons ook gaan voorbereiden op ons lustrum in 2015 als we het vijftigjarig bestaan gaan vieren. Als startschot daarvoor hebben we onder leiding van Laur Kirkels en de gehele onderhoudsploeg samen met de Firma van der Drift het dak vernieuwd. We zitten droog het komende seizoen. Volgende zomer gaan we aan de slag met de gevel, kozijnen en wellicht het interieur. Een hele klus maar we gaan het lustrumjaar in met een clubhuis dat er weer lange tijd tegen aan kan.

So far, so good? Nee, we willen het toch ook hebben over de moeite die er momenteel is met het invullen van diverse vrijwilligersfuncties binnen de club. In combinatie met het hoge verloop omdat de tijd die het kost en de reactie die sommige vrijwilligers krijgen, leidt tot demotivatie. Het tijdsprobleem is eigenlijk alleen op te lossen door met meer mensen iets te doen waardoor het voor de huidige vrijwilligers ietsje makkelijker wordt. Wat de reacties betreft lijkt het erop dat leden in het algemeen en ouders van jeugdleden in het bijzonder de neiging hebben om als consument te denken en soms ook te handelen. Onze club is een vereniging en geen sportschool (kijk wat dat betreft ook maar eens naar het verschil in de tarieven!). We zullen het samen moeten doen maar beter nog, we willen het samen doen. Gaat alles goed bij MHC Bennebroek? Nee, er gaan soms dingen (nog) niet goed. Ieder jaar proberen we een stapje vooruit te zetten en dat lukt ook. Maar we zullen nooit een AJAX of een HEALTH CITY worden. Dat willen we ook niet. We willen een hockeyvereniging zijn waar je met veel plezier op een redelijk, bij jou passend, niveau kunt hockeyen. En waar een sfeer heerst die past bij een familieclub, waar kinderen (en hun ouders) zich veilig en op hun gemak kunnen voelen. Dat zullen we samen moeten doen. Daarbij hebben we jullie hulp hard nodig. Dus zeg niet te snel nee als je ergens voor wordt gevraagd en denk goed na als je ergens een vraag of kritische opmerking over hebt. Positief-kritische feedback is altijd welkom maar houd rekening met het feit dat er een vrijwilliger aan de andere kant staat die zijn of haar vrije tijd in de club steekt. Bij voorbaat dank!!

En 8 september starten we het seizoen met de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 en aansluitend een borrel voor de gehele vereniging, wees welkom!!

Nog geen agendapunten.