header foto header foto header foto header foto header foto

Van de voorzitter dd 9 december

Nieuws afbeelding 9-12-2013
Sinterklaas is voorbij, geen discussies meer over zwarte of gekleurde pieten. Even geduld nog en dan kunnen we met elkaar het gesprek aangaan of rendieren eigenlijk wel voor een slee mogen lopen.
Ook daar zullen vast weer voor- en tegenstanders van zijn. Binnen onze eigen club hebben we ook vaak discussies. Dat mag en hoort er ook bij. Soms voer je als bestuur discussies over onderwerpen waarvan je eigenlijk niet zo goed begrijpt dat je ze moet voeren. Een voorbeeld?

Wel of geen slot op de deur naar het materialenhok met daarin de keeperslockers. Zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. De spullen daarin zijn van de club en soms van een mede-lid (die keeper is). Moeten we het toch over hebben want er zijn lieden (wel of niet van de club, dat weten we niet) die vooruitlopend op de sinterklaas- en kerstgeschenken menen daaruit spullen (van de club of een mede-lid) te kunnen gebruiken zonder deze weer terug te leggen. Jammer maar helaas, conclusie we gaan de boel nog beter afsluiten. Gelukkig ook goed nieuws na dit weekend zit voor alle teams het hockey”geweld” op het veld erop en zijn er al weer teams begonnen in de zaal. De teams die midwinter spelen starten daarmee na de kerstvakantie. Tot die tijd even betrekkelijke rust voor velen van ons.

Voor het bestuur het moment om ons, in de nieuwe samenstelling, te gaan bezinnen op hoe wij denken dat het verder moet met de club. Gaat het niet goed, dan? Zeker wel maar stilstand is achteruitgang en je kunt iedere € maar één keer uitgeven dus is het zaak om daar goed over na te denken. Dat gaan we doen op dinsdagavond 17 december in een brainstorm-avond. Allerlei onderwerpen zullen daar de revue passeren die wij in het voorjaar in uitgewerkte vorm met jullie zullen delen. In sommige gevallen zullen we bij onderwerpen ook de commissies betrekken want het is beter om met elkaar zaken door te spreken en af te spreken als langs elkaar heen te praten.

2014 zal in het teken staan van het WK hockey in eigen land, het WK voetbal in Brazilië en in ons mooie district Noord-Holland van de KNHB zullen we met alle clubs en alle teams actief aan de slag gaan met sportiviteit & respect. Ook binnen onze club zullen we met een Fair Play Commissie gaan beginnen en daar zult u vaak, pro-actief, van horen. Met elkaar houden we de hockeysport leuk en dat vergt continue aandacht.

Deze week is ook nog het kerstgala, geef je op nu het nog kan. Er is nog geen uitverkocht-bordje verschenen op de site dus aarzel niet. Aanstaande vrijdag vanaf 20.30 uur kun je naar binnen (mits je kaarten hebt gekocht) en let op, 21.30 uur sluiten de deuren waarna je pas om middernacht weer naar buiten mag (graag zonder lawaai te maken want onze buren slapen dan al!).

Namens het bestuur wens ik iedereen alvast een laatste goede maand in dit jaar. Succes met de laatste loodjes op school, op het werk en thuis! Geniet van de kerst en oud en nieuw zodat we allen fris en fruitig kunnen beginnen aan 2014!

Jan Driessen