header foto header foto header foto header foto header foto

Van de voorzitter dd 6 maart 2014

Nieuws afbeelding 6-3-2014

De winter lijkt erop te zitten, het voorjaar is begonnen.

Naast een regen aan medailles in Sotchi regende het bij MHC Bennebroek zaalkampioenen. Mooi om te zien dat we ook dit jaar weer met meer teams zijn gaan zaalhockeyen en dat dat ook resultaten oplevert. Er was ook teleurstelling o.a. de uiterst ongelukkige degradatie voor Heren 1. Maar als je ziet hoe de mannen zich hebben verweerd in een poule met de regerend Europees Kampioen clubhockey (Bloemendaal), dan kunnen we toch trots zijn! Al met al weer een mooi zaalhockeyseizoen en zonder iemand te willen vergeten, wil ik in ieder geval Tina Welsch hartelijk danken voor haar inzet om het zaalhockey bij onze club weer een echte plek te geven!
De midwinter of eigenlijk de milde winter is bijzonder goed verlopen. Geen enkele afgelaste zaterdag en alle zaterdagen vooral ’s morgens volle velden. Afgelopen zondag hadden we gehoopt dat Dames 1v vol vuur zouden starten en bij vlagen was dat ook zo maar helaas nog niet voldoende. Door de 4-2 nederlaag tegen USHC (Utrechtse Studenten) wordt de situatie steeds moeilijker. Zondag aanstaande, thuis tegen Myra, moet er gewonnen worden. Namens het bestuur en alle speelsters van Dames 1 roep ik jullie op om er zondag te zijn (als het kan in de thuisagenda) en de dames aan te moedigen naar de broodnodige drie punten. Het wordt zondag een echte ouderwetse Bennebroekzondag want na Dames 1 speelt Heren 1 thuis in de derby tegen de Nieuw-Vennepse Kikkers. Uit verloren we met 4-3 dus we hebben nog wat recht te zetten tegen onze buren uit de polder. We sluiten zondag af met een bruisend Thé Dansant met drank (mits je 18 bent), hapjes en muziek. Verwachte temperatuur op het terras tussen de 12 en 15 graden maar de gevoelstemperatuur wordt veel hoger (ver over de 20 dus bijna zomer). Komt allen!!

We starten vanaf deze maand ook met funky hockey, spelenderwijs leren hockeyen voor 4-jarigen. Bij de start hebben we al ruim 20 leden erbij dus dat geeft ook weer een boost aan ons ledenaantal en het is natuurlijk vooral prachtig om zulke jonge kinderen plezier te zien hebben op het veld.

Plezier blijft van groot belang en gaat samen met Sportiviteit & Respect. Misschien hadden jullie er al iets over gehoord maar vanaf aanstaande zaterdag starten we alle wedstrijden in het District Noord-Holland (ook de wedstrijden van de Senioren en Veteranen op zondag) met een Shake Hands / Line Up vooraf en een Shake Hands van zowel de tegenstander als de scheidsrechters achteraf. Daarna lopen we weer samen naar het clubhuis en drinken we samen met de tegenstander nog iets (limonade of andere vloeibare substanties) om de wedstrijd goed af te ronden. Dit lijkt wellicht wat ouderwets en dat is het ook. Maar iets wat ouderwets is kan nog steeds van waarde zijn.
Als hockeyverenigingen in Noord-Holland willen we graag juist de 'oude' waarden van het hockey overeind houden. In het veld strijden we op een faire manier om de overwinning, we stellen ons beschaafd op tegen tegenstander en scheidsrechters en na de wedstrijd nemen we met respect afscheid van elkaar en beëindigen we de wedstrijd op een gemoedelijke wijze. Zo hoort het te zijn en zo moet het ook blijven. Ik vraag aan jullie allen – ouders, leden, kinderen, supporters – om hier aan mee te doen. Op deze wijze blijft hockey de leuke sport waar jullie voor gekozen hebben. Bij voorbaat dank voor nu en in de toekomst.
Jan Driessen, voorzitter

Nog geen agendapunten.