header foto header foto header foto header foto header foto

Steun ook ons Dames 1!

Nieuws afbeelding 6-3-2014 Afgelopen zondag is voor ons de competitie al begonnen. In de tweede week van januari zijn we begonnen om ons daarop voor te bereiden.
De gele route in de Amsterdamse Waterleidingduinen was een van de eerste beklimmingen die we moesten maken. Voor een van ons – ik zal geen namen noemen – was het al een hele beproeving om daar te komen want dat ligt toch in Amsterdam?! Deze vrouwelijke navigatiefouten moesten we voortaan maar voorkomen en daarom kwam van onze begeleiding het wijze besluit om – na een onderbreking in Winterberg – voortaan Bennebroek beter te verkennen. En dat hebben we geweten… Vele kilometers moesten gemaakt worden om vervolgens op het veld met bal en stick aan de slag te gaan. Training na training werd steeds meer ruimte gemaakt voor het hockeyende deel om ons optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Een helft die begon met een voor ons hele belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent USHC.

Afgelopen zondag was het zover, sportcentrum Olympos was de plek waar het moest gaan gebeuren. In het begin van de wedstrijd werd gelijk duidelijk welke lading deze wedstrijd had: de spanning was nadrukkelijk aanwezig! Gelukkig wisten we de spanning om te zetten in juiste energie met maar 1 doel voor ogen: 3 punten pakken. Meteen bleek dat USHC het ons niet makkelijk ging maken. Na een harde slag vanuit ‘haar’ hoek (0-1, Milou) bracht USHC de stand voor de rust namelijk weer gelijk. Na de rust hebben de Utrechtse studenten doorgezet naar de 2-1, maar hierna wisten ook wij terug te komen tot een gelijke stand. Het vervolg van de wedstrijd is voor ons een groot leermoment geweest. Er zijn dingen niet gegaan zoals dat zou moeten en dat is fataal gebleken. USHC heeft door middel van een strafbal en een mooi laatste 4e doelpunt (dat mag ook gezegd worden), met 4-2 aan het langste eind getrokken. 3 dure punten zijn in Utrecht gebleven.

Afgelopen dinsdag is de wedstrijd uitvoerig geanalyseerd en is onderling besproken waar mogelijkheden liggen voor progressie. Nog 8 wedstrijden te gaan en dus nog 8 zondagen alles er aan doen om te winnen en nog 8 weken de tijd om ons doel te bereiken: lijfsbehoud in de eerste klasse! Op dit moment bekleden we de laatste plaats met 4 punten verschil achterstand op AMVJ. Een gat dat we komende zondag willen verkleinen!
Daarom wordt er nog een keer keihard getraind met de volle focus in de richting van de wedstrijd tegen Myra zondag. In de eerste seizoenshelft ging de wedstrijd tegen deze tegenstander gelijk op en moesten we met een lullige 1-0 verlies naar huis. Deze keer gaan wij er voor zorgen dat het nu Myra is dat zonder punten naar huis gaat. En daarom willen wij een beroep doen op u:

Zondag om kwart voor 1 speelt Dames 1 een belangrijke pot tegen degradatie. Wij hopen dat we kunnen rekenen op uw broodnodige steun langs de kant van ons hemelblauwe veld, onder een lekker zonnetje.
Na deze strijd zal Heren 1 ons voorzien van een toetje, waarna we hopelijk kunnen nagenieten van een winstgevende middag onder het genot van een drankje, een hapje en een deuntje!

Wij zijn er klaar voor, u hopelijk ook!
Tot zondag!