header foto header foto header foto header foto header foto

Dames 1: 6 punten uit 2!

Nieuws afbeelding 23-9-2014 Zondagmiddag 21 september: Reigers op het menu. Tegen onze vriendinnen uit Hoofddorp (waaronder ex-Bennebroeker Nynke) hadden we de afgelopen jaren wel eens geoefend maar nog nooit moesten we tegen elkaar strijden om drie echte punten. Vooraf werd dan ook al bepaald dat onze tegenstander ditmaal moeilijk in te schatten was. Maar met vol vertrouwen in onze eigen krachten betraden de dames het strijdtoneel.
Snel bleek dat ook deze week een degelijk setje dames tegenover ons stond, die wisten hoe ze het spel moesten maken. We waren dan ook aan elkaar gewaagd, wat spanning gaf aan de wedstrijd. Fouten aan beide kanten maakten het spel daarnaast ook – onnodig – slordig. Het blauwe veld waren we dan wel gewend maar het waterballet was iets minder bekend. Toch was het Do die het eerste doelpunt wist te maken: een mooi uitgevoerde strafcorner!

Tijdens de rust werd er nog eens vers water op de mat gemikt. Maar niet getreurd, daar zijn we niet van geschrokken. Nee, het waren de druppels die de Hoofddorpse emmer deed overstromen: na de rust trok Nani de gashendel open. Driekwart van het veld moest ze overbruggen om het doel te bereiken, waarna Put deze actie kon bekronen met een heerlijk doelpunt vanaf de kopcirkel: 0-2. Dit doelpunt leidde meerdere kansen in voor beide teams. Want waar ze recent een doelpunt maakte, moest Esmee nu een bal van de lijn halen aan de andere kant van het veld. Echter trokken wij weer aan het langste eind, want de stand werd 0-3 door nog een fantastische strafcorner: dit keer een keihard schot van Lonnie. Gedurende de wedstrijd kregen we 2 strafcorners en daaruit scoorden we er ook 2: een 100% score!!!
De euforie was helaas niet helemaal compleet, want de Reigers wisten nog een 1-3 op het scorebord te knallen. Gelukkig was de wedstrijd al gespeeld en konden we met 3 punten in de zak huiswaarts keren.

Deze week gaan we deze progressie voortzetten, en aankomende dinsdag gaan we dit laten zien aan Alphen Dames 1. Om half 9 spelen we een oefenpotje op ons eigen (!) blauwe veld.

Tot dinsdag!

Nog geen agendapunten.