header foto header foto header foto header foto header foto

Bennebroek is AAN!

Nieuws afbeelding 18-11-2014 Waar Piet P ons vorige week nog in een heerlijk zonnetje heeft gezet in Woerden, werd Piet P gisteren overruled door de Pieten die de afgelopen dagen ons land binnen gevaren zijn. Deze Sinterklaas Pietjes vonden drassig weer meer bij deze tijd van het jaar passen. Piet P heeft ons dus flink laten zitten: gedurende een onaangename regenbui werd de wedstrijd gespeeld. Maar beste Pieten, dat valt ons echt niet zo zwaar, voor elke tegenstander vormen wij altijd een gevaar!

De eerste helft was van onze kant niet veel anders dan normaal: Bennebroek's initiatief, de tegenstander die het spel niet wist te maken en veel kansen. Dit keer hadden we echter een hele degelijke ploeg tegenover ons staan die gevaarlijk spel toonde, maar dit maar weinig omzette in 100% kansen. Dit spelbeeld zette zich de hele eerste helft voort. Waar wij spelbepalend waren, was het echter toch USHC dat het eerste doelpunt wist te maken. Ze profiteerden op fraaie wijze van een foutje aan onze kant. Het was alweer een tijd geleden dat we terug moesten vechten vanuit een achterstand. Nu was het dus echt zaak om in de tweede helft de puntjes op de i te gaan zetten.

Toen na 7 minuten spelen in de tweede helft de 0-2 op het scorebord stond werd het toch even slikken. Nog niks aan de hand natuurlijk, maar de teleurstelling was duidelijk aanwezig. Toch wisten Mascha en Do samen een corner uit te spelen, waardoor er weer zicht was op puntbehoud en winst. Vanaf dat moment ging het razendsnel: door veel overtredingen van de studentes uit Utrecht werden de kansen op een presenteerblaadje aangeboden. Drie minuten na de aansluitingstreffer stond er alweer 2-2 op het scorebord, nadat Mascha een strafbal feilloos wist te benutten. Dat rook naar meer: weer na drie minuten mocht Mascha aantreden voor een strafbal die ze weer koel wist te benutten. Met nog 13 minuten te gaan was de spanning om te snijden, het was duidelijk een wedstrijd tussen twee ploegen die vol voor de winst wilde gaan. 10 minuten voor tijd gaf Madelon ons wat lucht door met haar harde knal de 4-2 erin te slaan! Waar het in vorige wedstrijden niet bijster goed ging met onze strafcorners, werden 50% van de dode spelmomenten in/rond de cirkel van de tegenstander benut.

USHC wist het tij niet meer te keren, ook spelen met 11 veldspelers (wat volgens online research een Utrechtse gewoonte is) bood voor hen geen oplossing. Vooraf beeldden de dames zich in de BenneBROEK uit te trekken (waar online research allemaal goed voor is...), maar die gedachten zal niet snel meer opkomen. Bij ons valt niks te halen, wij hebben tot nu toe alle thuiswedstrijden gewonnen! Dat brengt me tot een duidelijke conclusie: BenneBROEK is helemaal AAN.

Nog geen agendapunten.