header foto header foto header foto header foto header foto

Heren 1 ā€“ de eerste keer doet altijd pijn

Nieuws afbeelding 26-3-2015 Het Eerste Herenteam zat afgelopen week even in de hoek waar de klappen vielen. Na de blessures van Rick, Koopie en Yannick was het nu de beurt aan Veertje die op de training een strafcorner op zā€™n duim kreeg waardoor hij een week of 4 in het gips loopt. Tel daarbij op dat Yannick niet kon spelen wegens een liesblessure en je weet dat je verzwakt aan de "Topper Tegen Nummer 2ā€ begint.

Dat zijn dan de wijsheden vooraf. Vervolgens is daar de wedstrijd die een uitstekende Bennebroekse start kende, die over het algemeen goed hockey liet zien, die 2 mooie Houtense treffers opleverde waardoor we op een 2-0 achterstand kwamen en die een ijzersterke Bennebroekse finish kende die weliswaar voldoende kansen opleverde maar helaas te weinig doelpunten. Het resultaat was een 2-1 nederlaag tegen de nummer 2 en uiteraard is dat zuur.

Achteraf wordt er dan door de coaches geanalyseerd en geevalueerd en is de conclusie dat we dan wel verloren hebben maar dat we tevens een goed gevoel overhouden aan het vertoonde spel in een wedstrijd waarin we toch meestal de overhand hebben gehad. Dan is daar ook nog het nuchtere feit dat we gewoon 3 punten voor staan plus nog eens een veel beter doelsaldo dus dat er werkelijk helemaal niets is verloren en we alles in eigen hand hebben.

En daar komt dan ook nog eens bij dat één van onze meest trouwe supporters, Loek Lommerse, man-of-the-match bij de Veteranen is geworden en dat resulteerde in veel warme gevoelens bij de Heren-1 selectie. Loek, van harte gefeliciteerd met een puike wedstrijd en 3 doelpunten !

O ja, we hadden zelf ook nog een man-of-the-match en het is leuk om te vermelden dat niet alleen de oudere jongere Loek is onderscheiden maar dat onze jongste jongere Ward Put diezelfde eer werd toebedeeld. Ward mag een week lang in het prachtige MotM jasje lopen.

En zo zijn sombere voorbodes omgezet in positieve daadkracht en vanuit die sfeer zijn we al weer een dag of 4 bezig met de voorbereiding op aanstaande zondag.
Die dag zal de trotse koploper uit Bennebroek aantreden tegen Shinty, dat weliswaar niet hoog op de ranglijst staat maar dat inmiddels heeft laten zien in steeds betere vorm te komen.
De minimale inzet voor zondag is dat alle 3 punten in Bennebroek blijven, het tweede doel is dat we dat gaan bereiken door een prima team-spirit te koppelen aan oogstrelend hockey. Het laatste doel is dan om een aansprekende uitslag neer te zetten om zo ons geweldige supporters-legioen maximaal vertier te bieden.

De wedstrijdkalender laat zien dat de meeste teams thuis spelen en dat de meeste uitspelende teams al weer terug in Bennebroek zijn tegen de tijd dat de mannen het veld betreden. Dat belooft dus een gezellige drukte worden op een gure zondag waarop we elkaar maar een beetje warm moeten houden.
In het voorprogramma zijn er dus veel wedstrijden en is er onder meer alle gelegenheid om te zien of Loek zijn kunstje kan herhalen.
Op het hoofdveld slaat Dames 1 om 12:45 af tegen de nummer 2 dus ook dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

We hopen jullie allemaal te verwelkomen. Tot zondag langs de lijn !