Heren 1 - op z'n paasbest

Nieuws afbeelding 3-4-2015 Het was een rare dag afgelopen zondag. Bij aanvang van de wedstrijd was het akelig leeg langs de lijnen en heel eventjes leek het erop dat het thuispubliek zich schandelijk had misdragen en dat daarom een thuiswedstrijd zonder publiek moest worden gespeeld. Zelfs het balkon was leeg. Als extra straf werden er dramatische hoeveelheden regen uit de hemel gepompt.

Desondanks begonnen de mannen toch maar gewoon met hockeyen en, zoals ook het Haarlems Dagblad wist te melden, er werd een wervelende show opgevoerd.
Zelfs zo wervelend dat er uiteindelijk toch veel mensen waren die de regen en de kou trotseerden door uit de catacomben van het Bennebroekse stadion tevoorschijn te komen om toch maar getuige te zijn van een mooi potje eenrichtingsverkeer.

Rake corners, mooie combi's en what have you, zorgden ervoor dat de score gestaag werd uitgebouwd. Bij rust stond er een 5-0 tussenstand en na afloop bleek wederom dat het scorebord toch echt te klein is om correct verslag te doen van dergelijke dadendrang. Na afloop stond er een klinkende 11-0 eindstand en regende het nog steeds. Ondanks de geblesseerde Yannick liep de corner lekker en ondanks een geblesseerd Veertje werd er her en der leuk gepield. 6 verschillende doelpuntenmakers, waaronder van Veteraan Piepenbrink, een herrezen topscorer Koopie die er 3 wist in te jassen en een mooie apotheose met Thom Maessen die het felbegeerde MotM jasje wist te bemachtigen. Ook voor de jeugd in deze club een mooi voorbeeld......... Twee jaar geleden een A-junior, vorig jaar een invaller uit Heren 2 en nu man-of-the-match bij het Eerste. Heel erg je best doen en keihard werken kan dus echt tot succes leiden !

Na afloop bleek het wedstrijdverslag van afgelopen week nog over profetische waarde te beschikken want, na de opmerking dat er na het verlies in en tegen Houten niets verloren was gegaan, kregen we al snel na de wedstrijd een extra opkikker toen bleek dat concurrent Houten de afgelopen week ingelopen achterstand alweer had verspeeld. Uiteraard feliciteren we onze kikkervrienden in Nieuw Vennep van harte met deze overwinning en kunnen we tevreden concluderen dat de pikorde in de Tweede Klasse A weer is hersteld.

Is dat een arrogante tekst ? Nee dat is het niet want als je een weekje rust mag nemen met een voorsprong van 6 punten en met een doelsaldo van 73 voor en 12 tegen dan ben je gewoon goed op koers en mag je jezelf best wel even "Paaskampioen" noemen. En uiteraard is dat een nietszeggende, zelfverzonnen titel maar we gaan daar wel even een weekend rustig van genieten waarna komende week de voorbereiding op de volgende pot gaat beginnen. Tegen wie en waar dat is, laten we komende week wel weten. Eerst is het even tijd dat zowel de mannen zelf als hun prachtige publiek even een weekje rust nemen en energie gaan opdoen voor de hervatting na Pasen met nog 7 prachtige finales voor de boeg op weg naar de echte prijzen.

Fijne Pasen allemaal.

Nog geen agendapunten.