Een zwaarbevochten opwarmertje voor Dames 1

Nieuws afbeelding 14-4-2015 Uit bij Castricum.
Vooraf gezien zou dat een relatief makkelijke wedstrijd moeten zijn, afgelezen uit de stand op de ranglijst van Castricum. Niets is minder waar: in deze poule is werkelijk alles mogelijk. Daarnaast hebben we de afgelopen weken in een dipje gezeten, dus we moesten op onze hoede zijn.

De eerste helft verliep dan ook niet zo makkelijk als menigeen zou voorspellen. Alhoewel wij de aanvallende partij waren, wist Castricum als winnaar de rust in te gaan. Hoe kan dat zo? Ten eerste misten wij veel kansen, en werd ons zowel een doelpunt (Romy hij staat erin!) en een strafbal afgenomen… En de andere kant van het verhaal: zij speelden een counter uit dankzij hun snelle spitsen (1-0)! Maar: na de eerste helft was het nog niet gedaan.

De tweede helft waren we in het eerste deel wat minder dominant en waren we meer getuige van een flipperkast op een hockeyveld. Een van de vele keren dat de bal op de helft van de tegenpartij kwam, wisten we echter een strafcorner te behalen die door Madelon knap werd binnengeschoten (1-1). Op mentaliteit en wilskracht hebben we doorgespeeld, wat resulteerde in een knappe en succesvolle samenwerking tussen de kibbelende Tessa en Madelon (1-2). De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, Castricum had geroken aan de winst en dat lieten ze merken. Maar wij zijn niet over de landwegen naar Castricum gereden om hun een plezierig TD te geven. Dat hadden Mascha en Do duidelijk ook in hun oren geknoopt: een corner-samenwerking tussen deze twee luidde de 1-3 in. Maar…, niet veel later lag een rommelige 2-3 alweer achter onze doellijn. Met nog een paar minuten op de klok werd het gelukkig nog 2-4 door een heerlijke pass van Mascha op Madelon, die vervolgens kon intikken voor een hatrick!!!

Het was een zwaarbevochten wedstrijd, op een heel zwaar veld, waarbij wij gelukkig als laatst winnende partij het veld afliepen. Dit hebben we bovendien te danken aan een heel goed optreden van Romy (MA1) die met lef en wilskracht heeft laten zien wat ze kan, chapeau!

Alhoewel afgelopen zondag een zwaarbevochten wedstrijd was, was dit wellicht slechts een opwarmertje als we denken aan aankomend weekend: koploper Hilversum komt bij ons op bezoek. Uit bij hun draaiden zij onze voorsprong om. We hebben nog een appeltje met ze te schillen! Hilversum, maak je borst maar nat.

Nog geen agendapunten.