Heren 1 - de cirkel is rond

Nieuws afbeelding 16-4-2015 Voor veel van onze trouwe supporters zal bovenstaande titel wellicht enige vragen oproepen. Is het niet wat vroeg voor dergelijke teksten ?
Dat is het niet want, ondanks wat de rest van dit seizoen ons te bieden heeft, was de wedstrijd tegen Spandersbosch een bijzondere.

Het was op 29 september 2014 dat we voor de eerste keer op het prachtige complex van en tegen Spandersbosch aantraden. Behalve dat we daar 2 punten verloren na een ongelukkig gelijkspel, was het ook een wedstrijd waar twee spelers na afloop naar het ziekenhuis gingen. De blessure van Maup bleek mee te vallen maar Joor moest lang wachten op duidelijkheid en toen die eenmaal kwam was dat een bittere pil: een gescheurde kruisband en 9 maanden niet hockeyen. Later dat seizoen verloren we voor het eerst in jaren een thuiswedstrijd tegen datzelfde Spandersbosch en mede daardoor werd de promotie misgelopen.
Vermeldenswaardig is verder dat de ziekenboeg inmiddels nog was aangevuld met Rick waardoor er 4 potentiƫle basisspelers langs de kant stonden.

Dat waren de feiten voorafgaand aan de wedstrijd. Gesteund door vele trouwe supporters begonnen de mannen aan de wedstrijd en vanaf de afslag tot aan het laatste fluitsignaal was duidelijk wie het betere team was. De Bennebroekse mannen speelden een gedecideerde en gedisciplineerde pot, gaven geen kans weg tot de laatste minuut, versnelden waar dat goed was en maakten even pas op de plaats als dat nuttig was. De 5-1 overwinning was een logisch resultaat maar na afloop was er vooral blijdschap over het feit dat zowel Maup (2 doelpunten) als Joor (1 doelpunt en 1 assist) de best mogelijke sportieve revanche wisten te bedenken. Zonder enige twijfel werd het felbegeerde MotM jasje om de schouders van Joor gehangen, mede als blijk van respect voor de wijze waarop hij zich heeft teruggevochten.
Naast deze hulde is er nog ruimte voor speciale waardering voor onze invallers: Sjoerd Kampinga die ook nog eens wist te scoren en "good old" Thom Berendsen die de mooiste pass van de dag liet zien.

Daarmee werd het verleden afgeschud, was de cirkel dus rond en blijft het Kampioenschap het onveranderde doel. De mannen hebben de focus alweer op de laatste 6 finales alsmede op herstel van de geblesseerden zodat we de seizoensafsluiting met een volledig fitte selectie kunnen doen.

En die eerste finale betreft een thuiswedstrijd tegen Weesp. Een team waartegen wisselvallige resultaten zijn neergezet. Ook nog eens het team waar onze "motor-op-het-middenveld" Taco afgelopen seizoen speelde en dat zal ongetwijfeld enige revanche-gevoelens bij de Weespenaren losmaken.
Aan ons de taak om korte metten met die gevoelens te maken en U kunt daar komende zondag een steentje aan bijdragen door ons ouderwets hartstochtelijk toe te juichen onder het genot van een zonnetje en een drankje.

Uiteraard gaan we in de aanloop naar deze wedstrijd en-masse de Dames aanmoedigen. Zoals vermeld in het Dames 1 verslag, kunnen wij Hilversumse dames met natgemaakte borstjes verwachten. Onze dames hebben de punten hard nodig in hun strijd om promotie en als de voortekenen niet bedriegen, kon het wel eens een heeeeeeele mooie zondag worden.

Tot zondag ! Heren 1

13-12 Barcommissie