Dames 1 - de spanning neemt toe!

Nieuws afbeelding 21-4-2015 Afgelopen zondag kwam de koploper bij ons op bezoek: een fitte, fanatieke ploeg uit Hilversum. Het woord ‘koploper’ brengt al spanning met zich zelf mee, maar gedachte aan de uitwedstrijd bij Hilversum in 2014 bracht ook verre van rust. Maar: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De spanning was dan ook om te snijden, niet alleen op het veld maar ook zeker langs de lijn. Wij domineerde het spel, speelde aanvallend en lieten weer zien dat we het spel kunnen maken. Hilversum had minder aanvallen, maar bleef niet ongevaarlijk. Maar door druk te zetten op hun verdediging wisten we dat hen knap lastig te maken. De eerste helft stelde niet veel meer voor dan dit en na de sproeironde in de rust was het dan ook tijd voor andere actie. Mentaliteit en vechtlust waren de sleutelwoorden voor de tweede helft, waarin Do een corner benutte en de 1-0 op het scorebord stond. Toen dit met nog een kwartier te spelen onveranderd was, kwam het besef dat we hier echt punten konden pakken. We namen het zekere voor het onzekere en iedereen heeft gevochten voor de winst. Het bleek niet voor niets te zijn: na het laatste fluitsignaal waren het Bennebroekse armen die de lucht in staken.

We mogen trots zijn op het resultaat en op ons goede spel. We kampen de laatste tijd met heel veel tegenslagen in de vorm van blessures (die vloek heerst al jaren over ons), zo moest Marja deze wedstrijd ook weer een aantal keer in actie komen. Toch blijven we gaan en uiteindelijk loont dit. Gelukkig hebben we heel veel aan Anne en Romy uit de A1 en daarnaast is er goed nieuws gekomen over Petra. Marieke is herstellende en hoopt er volgend weekend ook weer bij te zijn. Dan spelen uit tegen Weesp Dames 1. Thuis wonnen we 5-2 van deze dames en zoiets is komend weekend ook het plan!

Alles is nog mogelijk, en als we de vibe van afgelopen zondag vasthouden kan er sowieso niets misgaan. We zien jullie zondag graag bij Weesp en daarna bij onze mannen van 1: die spelen om de hoek bij AthenA. Ook zij zijn volop in de race voor promotie en zelfs voor kampioenschap. Hoe leuk zou het zijn: beide vaandelteams van het sportieve, maar ook zeker gezellige MHC Bennebroek in de eerste klasse tijdens het lustrumjaar van de club? Wij gaan ervoor en hopen op jullie support!

Nog geen agendapunten.