Dames 1, uit bij Weesp!

Nieuws afbeelding 28-4-2015 Nadat we vorige week een vreugdedans konden doen na de winst op de koploper, was het nu zaak de focus weer optimaal te herstellen. Hoewel we onszelf hier zeker toe hadden gekregen, sloop er onbewust toch een vorm van nonchalance onder onze huid. Het fluitsignaal had nog maar net geklonken en de 1-0 tegen lag er al in. Weesp begon duidelijk feller aan de wedstrijd. Dit team kon zich immers geen puntverlies permitteren, omdat de degradatiezone op de loer lag.

Er was natuurlijk nog niets aan de hand met nog 69 minuten te spelen. We wisten het tij echter niet te keren, en ook een galmende speech van Rolf bleek geen effect te hebben. Door vervolgens met meer risico te spelen werd het 5 minuten voor tijd 2-0, waardoor we zonder punten naar huis reden. Duur puntverlies, omdat de andere toppers niet hebben verzaakt. Alhoewel we nog maar 4 punten achter staan op de promotieplaats, hebben we het onszelf erg moeilijk gemaakt.

We hadden pech, last van veel blessureleed en als uitspelende partij ben je in deze poule ook wel is in het nadeel... Toch moeten we deze week vooral onszelf aankijken, want waar we tegen Hilversum lieten zien dat we ons eigen spel gewoon kunnen maken en op wilskracht gaan tot het gaatje, lieten we afgelopen zondag niets van dit alles zien.

De zonnige, oranje dag van gister heeft ons gelukkig wel weer wat opgevrolijkt, waardoor we vanavond weer als nooit te voren op de training verschijnen. Voordat de volgende wedstrijd op het programma staat kunnen we een extra week trainen in verband met de meivakantie. Zondag 10 mei spelen we weer thuis, tegen Woerden. Dit team staat ook laag geklasseerd, nog net wat lager dan Weesp. We hebben onze les geleerd, dit mag niet meer gebeuren.

14-12 Kerstgala 2018