Heren 1 - officieus gepromoveerd

Nieuws afbeelding 30-4-2015 Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Athena gepland. Dat was een affiche met nogal wat zwaarbeladen gevoelens.
Athena was de tegenstander die ons vorig jaar pijn had gedaan en het team dat er mede verantwoordelijk voor was dat we net dat ene puntje tekort kwamen aan het einde van vorig seizoen. Gezonde revanche-gedachten waren dus volop aanwezig en het team heeft wederom laten zien dat er vooral in mentale zin enorme stappen zijn gemaakt in het achterliggende jaar.

Vanaf het beginsignaal lieten de Bennebroekse mannen er geen twijfel over bestaan wie de koploper en, dus, wie de baas was. De eerste helft was een indrukwekkend machtsvertoon en met een 5-0 voorsprong werd het rustsignaal bereikt. De tweede helft werd er een om niet al te lang over na te denken. Mooi hockey was af en toe wel zichtbaar maar serieus hockey werd niet meer gefaciliteerd en veel kansen werden om zeep geholpen. Het resultaat was een 7-1 overwinning waar niets op af te dingen viel.

Hoewel de mannen allemaal een ruime voldoende scoorden was er toch een speciale vermelding voor Thomas Kal die als nestor van het team toch maar mooi wist aan te haken na een langdurige afwezigheid. Geheel terecht werd het felbegeerde MotM jasje om de schouders van de oudere jongere Kal gehangen.

Na afloop kwamen de toch wel zeer verrassende resultaten van de andere wedstrijden binnen en werd duidelijk dat de nummers 2, 3 en 4 hun wedstrijd hadden verloren. Het was een scenario waar niemand echt rekening mee had gehouden en tot op de dag van vandaag lopen we allemaal een beetje semi-blij te zijn want officieus is niet officieel. Gelukkig wist het Haarlems Dagblad daar een geheel eigen wending aan te geven met de kop "Bennebroek promoveert".
Waar het op neerkomt is dat wij de resterende wedstrijden allemaal zouden moeten verliezen en dat Houten dan alle verdere wedstrijden met 14-0 moet winnen. Als dat zich zou voordoen dan is er geen feestje. Uiteraard gaan we het allemaal niet zover laten komen.

Maar de promotie mag dan wel binnen handbereik zijn, er is nog een hoger doel en dat is het kampioenschap. Dat is waar de focus op is gericht en daar komt nog een subdoeltje bij: het scoren van 100 doelpunten. De teller staat op 89 dus we hebben nog 4 wedstrijden om er 11 in te jassen. Helaas is er komend weekend geen wedstrijd en valt er niets te vieren.

Wat er komend weekend wel staat gepland dat is de HEREN 1 CLINIC. Alle jeugdleden zijn welkom om daar aan deel te nemen, verdere informatie vindt je elders op deze site. Het belooft een groots spektakel te worden en er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je aan !!!!

En vervolgens, ..............het weekend daarop gaan we thuis tegen Alphen aantreden. Dat is het enige team dat ons in de eerste competitiehelft punten heeft ontfutseld. Dat die prestatie gepaard ging met afbraakhockey en een karrenvracht aan gele kaarten is iets dat ons nog een beetje dwarszit dus er zijn redenen te over om ervan overtuigd te zijn dat onze mannen
een puike pot op de mat gaan leggen en dat de officieuze promotie juist tegen Alphen officieel wordt gemaakt !

Wij kijken er naar uit u allen langs de lijn te verwelkomen. Zoal dat dit seizoen inmiddels een traditie is, speelt Dames 1 voorafgaand een belangrijke pot maar ook de tweede Dames- en Herenteams kunnen een steuntje goed gebruiken. En wat dacht u van de mannen van Heren 4 die de altijd spannende pot tegen Hurley 26 gaan afwerken. U merkt het; het wordt weer een zondag om van te likkebaarden en de thuisblijvers gaan spijt krijgen.

Tot zondag 10 mei op het mooiste balkon van Nederland !
Heren 1

Nog geen agendapunten.