HEREN 1 – IT GIET OAN

Nieuws afbeelding 6-5-2015 Dat waren de legendarische woorden waarmee Henk Kroes in 1997 de Elfstedentocht aankondigde.
Ook de mannen van Heren 1 hebben dit seizoen een Elfstedentocht. Inmiddels zijn er al confrontaties met 8 steden in hun voordeel beslecht.

Komende zondag staat het treffen met Alphen op de agenda.
Alphen, het dorp dat 2.000 jaar geleden al werd bewoond en waar Keizer Ca-Ca-Ca Claudius rond het jaar 45 na Christus al soldaten posteerde.
Precies 1.969 jaar later (9 november 2014 om precies te zijn) was er een groep dappere Bennebroekse strijders die probeerden de Alphense soldaten over de knie te krijgen. Het dreigde uit te lopen op een fiasco nadat een Alphense spion op slinkse wijze een gaatje in de Bennebroekse verdedigingslinie wist te vinden.
Het leidde tot een nog grotere Bennebroekse dadendrang die resulteerde in diverse kansen die helaas allemaal in schoonheid stierven.
De Alphenaren groeven zich in en beperkten zich tot ongeoorloofde acties die tot vele tijd-straffen leidden en hanteerden een spelopvatting die op z’n zachtst gezegd niet positief genoemd mocht worden. Pas op het allerlaatste moment wisten de Bennebroekse mannen het net te vinden waardoor deze ontmoeting in een onverdiend gelijkspel eindigde. De Alphenaren vierden het gelijkspel als een overwinning (wat gezien het spelbeeld best wel begrijpelijk was) en de Bennebroekers likten hun wonden na het eerste puntverlies dit seizoen.
Tot zover deze uitermate ingekorte geschiedenisles.

Afgelopen weekend stonden er geen wedstrijden gepland. Maar er waren wel circa 60 dolenthousiaste kinderen die een prachtige clinic met Heren 1 hebben gedraaid. Truckjes, turns, scoops, broodjes worst, liters limonade en een lekker zonnetje vormden de ingrediënten voor een prachtige dag.

Aanstaande zondag biedt de MHC Bennebroek weer een programma om van te likkebaarden.
Rond een uur of elf worden 3 wedstrijden afgewerkt door Dames en Heren 2 en door het nooit aflatende Veranen L. Daarna slaan op Veld 1 de Dames af tegen hekkensluiter Woerden hetgeen een uitgelezen mogelijkheid is om de derde plaats te heroveren. Om 13:00 gaat het los op Veld 3 waar de mannen van Heren 4 de kraker tegen Hurley 26 gaan afwerken.
En ook daarna is het nog niet voorbij want het spektakel gaat gewoon nogmaals van start als de mannen van Heren 1 om 14:45 hun revanche kunnen gaan halen tegen Alphen.

Het is dan inmiddels 1.970 jaar geleden dat de Romeinen hun verdedigingslinies in Alphen introduceerden. De hoogste tijd om die te ontmantelen!
Daar waar de promotie 2 weken geleden officieus werd binnengesleept, is er dit weekend een uitgelezen mogelijkheid om het nog eens dunnetjes over te doen maar dan OFFICIEEL.

Uiteraard gaan de Bennebroekse mannen hun stinkende best doen om de volle buit van 3 punten op het Rottegat te houden en, laten we wel zijn, waarom zou dat niet gebeuren? Misschien dat er dan zelfs nog wel een ander feestje te vieren valt maar daar willen we niet op vooruitlopen want kampioen worden doe je zelf en niet door te hopen op misstappen van een ander.

Tot zondag langs de lijn !!!!

Nog geen agendapunten.