Dames 1 - Dominantie maakt het spannend

Nieuws afbeelding 13-5-2015
Woerden thuis… Na de verloren pot, uit bij laagvlieger Weesp, was dit geen zekerheidje. Waar het in Weesp miste aan mentaliteit en voorbereiding, waren dit twee zaken waar het dus nu niet aan kon schorten. Voor de verlate supporters onder jullie die de voorbereiding niet hebben aanschouwd, was zelfs duidelijk dat we niet hebben verzaakt. Na 9 minuten spelen was het 3-0 voor ons. Dankzij druk op het uitverdedigen van de tegenpartij wisten we binnen 9 minuten twee veldgoals te maken, aangevuld door een gescoorde strafbal door Mascha. Na een tijdje ademhalen waarin wij balbezit hadden en dominant waren, was het na 20 minuten wel weer tijd voor een doelpunt, zo bedacht onze cornerploeg. In die eerste helft wisten Woerden overigens maar een keer in onze cirkel te komen, door een overtreding van ons buiten de cirkel > strafcorner.
In de tweede helft wisten we ons ook van dit laatste te behouden en werden er nog twee goals achter de keepster van Woerden geprikt (eindstand: 6-0). Met een eervolle vermelding voor Anne Jobse, die afgelopen wedstrijd naar elke positie werd gestuurd en dit effectief heeft gedaan. Een andere vermelding is deze week op z’n plaats voor Anne en Natasja. Sinds een tijdje trainen we met twee keepers, dankzij de komst van Natasja. Samen weten deze twee meiden elkaar sterker te maken door gehijg in elkaars nek. Natasja, die volledig achter Anne staat, verdiende daarom haar 20 minutes of fame onder de lat. Ze mocht, in tegenstelling tot Anne, zelfs nog succesvol in actie komen. Foutloos gekeept dames!
Leuk natuurlijk, zo’n dominante winstpartij, maar bij de lunch werd het nog leuker. De nummers een en twee van de ranglijst bleken punten gemorst te hebben, waardoor het heel erg spannend is geworden bovenin. We staan nu nog maar 2 punten achter op de koploper, terwijl we 5e staan. Alles is nog mogelijk, en daar gaan we dan ook voor! Te beginnen zondag, uit bij USHC. Een pot die we al vaker gespeeld hebben. Zo speelde we die ook vorig jaar, waar het ook ging om de knikkers. Toen om degradatie, waar beide ploegen uiteindelijk slachtoffer van werden. Nu zullen beide ploegen niet weer terug kunnen naar de 1e klasse: degene die punten verliest zondag zal de eerste plaats uit het oog verliezen. Kortom: het is erop of eronder. Tot zondag!

Nog geen agendapunten.