Heren 1 – We zijn er nog niet !!!

Nieuws afbeelding 18-5-2015
Dat is misschien een onverwachte titel nadat de mannen de promotie en het kampioenschap de afgelopen weken hebben veiliggesteld.

Zoals wel eens eerder op deze plaats gememoreerd, hebben de mannen zichzelf een aantal doelen gesteld en die vervolgens samengevat onder de noemer 'de 4 P’s'.
Die P’s bestonden uit: Promotie, te behalen door met Plezier voor een prachtig Publiek te mogen hockeyen. Over die laatste P bestaat nog wat onduidelijkheid of dat nou de P van kampioenschaP is of de P van een lekker Pilsje na een mooie pot hockey of de P van Pannenkoeken bij de familie Hoogendijk. En dan zijn er ook nog mensen die ervan overtuigd zijn dat het de P van Pauw is.

Hoe dan ook; de meeste P’s zijn zo langzamerhand wel ingevuld maar we realiseren ons terdege dat de misschien wel belangrijkste P, dat bent U, ons trouwe Publiek, er de laatste weken een beetje bekaaid is afgekomen. Onze meest spectaculaire wedstrijd van de laatste weken speelden we uit op Athena en thuis werden er toch best wel saaie potjes vertoond tegen Kikkers en Alphen.

Twee weken geleden bleek Alphen een taaie tegenstander. Over en weer waren er kansen en dat bood beide keepers de kans om uit te groeien tot man-of-the match. Maar het meest belangrijk waren toch die 3 punten die uiteindelijk zorgden voor de officiële promotie. Afgelopen zondag werd tegen Woerden het kampioenschap dan definitief veiliggesteld.

En Woerden is een mooi kluppie hoor, niets tegen Woerden. Maar het is nou niet de eerste plek waar je aan denkt als je een kampioenschap hebt te vieren.
OK, toegegeven: het is beter om het daar te doen dan in Eindhoven of Rotterdam. Er zijn tenslotte grenzen aan wat een mens hoeft te ervaren.
Maar echt gevierd hebben we het nog steeds niet. Dat willen we samen met ons prachtige publiek doen en daarom gaan we de 31e nog 1x ouderwets vlammen.
Onze tegenstander die dag is Naarden dat afgelopen weekend is gepromoveerd. Voor beide teams die aanvallend, technisch verzorgd en dus aantrekkelijk hockey hoog in het vaandel hebben staan, staat er eer op het spel en Naarden zal proberen het ons zo moeilijk mogelijk te maken na de enige thuisnederlaag van dit seizoen tegen Bennebroek.

Minimaal 400 supporters

Inmiddels heeft onze Facebook-pagina al meer dan 500 volgers en via dat kanaal is inmiddels duidelijk dat we op de komst van minimaal 400 supporters kunnen rekenen. Waarschijnlijk worden dat er nog wel meer. En het allermooiste is nog dat - in tegenstelling  tot al die clubs die play-offs spelen - er op Bennebroek geen entrée-geld wordt gevraagd.

Gratis Tophockey dus en waarschijnlijk zal de jarige zelf nog wel een gratis hapje of drankje aanbieden en dat dan ook nog eens in gezelschap van een grote hoeveelheid reünisten die speciaal voor de 50e verjaardag van onze club zijn uitgenodigd.

In het voorprogramma staat overigens een potje gepland dat ongemeen spannend dreigt te worden want Dames 1 heeft tegen de Dames van (ook) Naarden nog alle kans om met ons mee te promoveren naar de Eerste Klasse. Dat zou toch wel een prachtige cadeau voor de 50-jarige betekenen !

Tot de 31e,

Heren 1 !!!