Dames 1 - de strijd gaat nu pas echt beginnen!

Nieuws afbeelding 25-5-2015

Hoewel de volgende wedstrijd alweer op de loer ligt, zit de wedstrijd tegen USHC nog vers in het geheugen gegrift. Dat is ook niet zo gek, hij leek wel uren te uren. Misschien was het ook wel de rit erheen, want die was de verste van dit seizoen: de reis bracht ons helemaal naar USHC, naar de Utrechtse studentes. Een bekend terrein voor ons, omdat we hier de afgelopen jaren ook hebben geduelleerd. Deze keer stond er veel op het spel: de top 6 speelde afgelopen zondag tegen elkaar en er zouden dus cruciale beslissingen gaan vallen.
Cruciaal voor onze wedstrijd was een aanvallend Bennebroek in het eerste deel van de wedstrijd, wat na ongeveer een kwartier spelen resulteerde in een 0-1 voorsprong dankzij een mooie individuele actie van Floortje en belangrijk opkomen van Marieke. Mooi, zo’n doelpunt, maar dat veranderde alles.
Ook USHC moest en zou punten pakken, wat bleek uit het aanvallende spel wat zij de rest van de wedstrijd lieten zien. Op een paar hele grote kansen na aan onze kant, was het vooral USHC dat kansen had (en ook miste). Ze kregen volgens een oplettende supporter maar liefst 15 strafcorners. Maar… Anne was goed in vorm zondag, wat ons veel doelpunten heeft bespaard.
Het laatste deel van de wedstrijd bestond voor ons vooral uit het tegenhouden van aanvallen, wat ons nog knap lastig werd gemaakt toen een 11e veldspeler binnen de lijnen trad. Eind goed al goed: na 72 minuten spelen kon er eindelijk gejuicht worden.
Het was een wedstrijd waar je u tegen zegt: een rete spannend duel tussen twee ploegen op niveau. Complimenten voor het team van USHC: een goede, maar bovendien ook hele sportieve ploeg die ondersteund wordt door hele bekwame scheidsrechters. Dit alles maakte het een mooie, sportieve en leuke pot! Het kon alle kanten op, maar gelukkig hebben wij uiteindelijk aan het langste eind getrokken.
Door dit resultaat hebben we ons weer in de kijker gespeeld, mede dankzij de resultaten van de andere twee topwedstrijden. We staan nu 3e met 38 punten, waarbij we slechts 1 punt verwijderd zijn van de plek die promotie oplevert. En laat dat nou net een plek zijn die nu wordt bekleed door onze aankomende tegenstander: Naarden Dames 1. Niet zomaar een wedstrijd, gezien de ranglijst en de uitwedstrijd!
Als we de komende twee wedstrijden winnen, is promotie namelijk een feit. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker niet onmogelijk. En alleen maar meer mogelijk met jullie support!
De mannen zijn al gepromoveerd en hoe gaaf zou het zijn als wij de club voor haar jubileum nog een promotie cadeau doen? Het was enorm spannend tegen USHC, en dat belooft het tegen Naarden ook te worden. We hebben nog een hele grote mand appels met ze te schillen, daar kunnen jullie ons zeker een handje bij helpen. We zijn tot op het bot gemotiveerd om nog zo'n sportieve pot als de afgelopen wedstrijd neer te zetten en om vervolgens aan het langste eind te trekken!

Het worden héle belangrijke 70 minuten. We rekenen op jullie broodnodige aanmoediging, laten we samen alles geven!

Tot de 31e!!!

Nog geen agendapunten.