HEREN 1 – KIPPENVEL

Nieuws afbeelding 5-6-2015
Zondag 31 mei 2015 werd er een om nooit meer te vergeten.

* Er waren weergoden die hun best deden het feestje te verzieken.
* Er waren Naardenaars die hun best deden om een puntje mee te nemen naar Naarden.
* En er waren Naarderinnen die niet alleen hun best deden om een puntje mee te nemen maar die zelfs met de volle buit naar huis gingen.

En toch werd het een onvergetelijke dag. De ingrediënten waren vooraf bekend en lagen al vaker aan de basis van een succesvol The Dansant:
Men neme circa 400 mensen, men zorge dat er een overvloed is aan drank en spijzen, men zorge dat er een fijne DJ is die vooral mooie muziek afspeelt en men zorgt dat er een paar spannende hockey-potjes gepland staan. Aldus geschiedde en het werd inderdaad een dag om nooit te vergeten, mede ook door de perfecte voorbereidingen en inzet van de voltallige Bar Commissie !

Dan de wedstrijd zelf: de Bennebroekse mannen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en er werd al snel een prachtig doelpunt genoteerd van Koopie op assist van Rick. Het verdere scoreverloop is deze stukjes-schrijver eerlijk gezegd een beetje kwijt maar na de 1-0 werd het uiteindelijk 2-2, onder meer door een prima corner van Joor. En dat was niet omdat het zo’n gelijk opgaande strijd was maar vooral omdat de Bennebroekse kansen een beetje onbenut bleven. Ook stond de paal in de weg en lagen er kleine vogelpoepjes op het pad van de aangegeven strafcorners.

Enfin, toen zo ongeveer iedereen dacht dat die 2-2 wellicht de (niet geheel terechte) einduitslag zou worden, begon een speler zich slinks om te kleden in de dug-out.
Tot verrassing van velen ging deze boy zich ook nog eens warm lopen en uiteindelijk werd er een plaatsje voor hem vrijgemaakt op het veld.

Na langdurig blessureleed maakte Hidde zijn eerste minuten van dit seizoen. Hij werd hartstochtelijk toegezongen en -getrommeld door het wederom in fantastische vorm verkerende dweilorkest van Heren 2. Wat eigenlijk bedoeld was als een klein eerbetoon, ontaardde in een tranentrekker van jewelste want wat niemand had bedacht, gebeurde: vlak voor tijd maakte Hidde de winnende goal!

Een verhaal uit een jongensboek. Na afloop waren er speeches, werd er een heuse kampioenschaal uitgereikt, werden er prijzen uitgedeeld aan de winnaars van de wedstrijdvoorspellingen en werd ook de 500e Facebookvolger nog even in het zonnetje gezet. Op naar de 1.000 !!! (www.facebook.com/MHCBennebroek en/of www.facebook.com/BennebroekHerenEen)

Wie ook werd bedankt was onze hoffotograaf Bart die in weer en wind de meest prachtige foto’s weet te maken. Een werkelijk prachtige collage van de Dames en Heren wedstrijden kunt u vinden op HOCKEYFOTO.NU.

Op onze Facebook pagina is verder goed te zien hoe de mannen in de kampioenslimousine werden opgehaald en, na een ere-rit door het volledige Centrum van Bennebroek, naar het eindpunt bij Tappelino werden gebracht waar nog een bescheiden after-party plaats zou vinden. Miep Elderbroek: waanzinnig bedankt voor dit geweldige eerbetoon aan de mannen !

In het heetst van de strijd zou je nog bijna de Man-of-the-Match vergeten: Xander kreeg deze felbegeerde titel en was daar zo trots mee dat hij zijn jasje, medaille en kampioensschaal 3 dagen lang niet meer heeft losgelaten.

Tja, en dan vraag je je af of het nog mooier kan. Eigenlijk kan dat niet maar we gaan het toch proberen.
Wat in ieder geval mooier kan is het weer. En dat gaat zeker gebeuren. En wat er ook kan is dat de mannen aanstaande zondag nog een prijs binnenhalen: Kampioen van het Land van Adriaan Pauw, hetgeen traditiegetrouw beloond wordt met een stevige stapel kratjes. Aanstaande zondag gaat het niet om de punten maar wel om de eer en, uiteraard om een spannende pot hockey met een hoog sportiviteitsgehalte. En, er staat nog wat anders op het spel: dit seizoen hebben de mannen er al 97 inzitten en zijn dus 3 goals verwijderd van de "Century” oftewel de 100e goal !

We hopen u allemaal nog een keer te zien langs de lijnen en gaan ons stinkende best doen om nog 1 ultiem puike vertoning op de mat te leggen.
Tot ziens a.s. zondag 7 juni, 14:45 bij de Heemsteedse vrienden van ALLIANCE !!!

Nog geen agendapunten.