Oud MHCB-lid Katinka Roebert op EK!

Nieuws afbeelding 4-9-2015
Op avontuur in Londen

In de week van 21 tot en met 30 augustus jl. vond in Londen het Europees Kampioenschap voor de Oranje dames en heren plaats. Het resultaat weet iedereen. In diezelfde week was ook het Europees kampioenschap van de Dutch Hockey Masters.

Wie is Dutch Hockey Masters?
De vereniging Dutch Hockey Masters (DHM) is opgericht in 2013. Deze hockeyvereniging heeft geen velden, geen clubhuis en speelt geen reguliere competitie op zondag. Wat doet zij dan wel? DHM faciliteert tophockey voor dames en heren van 40 jaar en ouder. Nationaal én internationaal.
DHM organiseert tijdens de officiële internationale FIH-toernooien, zoals Europese en Wereldkampioenschappen, toernooien voor deze Oranje senioren. Zo vertrok ik met het Nederlands Dames team 45+ ook richting Londen.

Op zesjarige leeftijd ben ik begonnen met hockeyen bij Bennebroek. Dropjes bij een doelpunt van mevrouw Kalf. Aanwijzingen, tips en trucjes van Gré Koopman en Corry Meyer. Zij hebben mij de basistechnieken van het spelletje geleerd. Via Bloemendaal, Shinty en een pauze van enkelen jaren speel ik nu alweer 5 jaar bij de Dames Veteranen A van de Deventer Hockey Vereniging (DHV) in de Hoofdklasse.

Op voor Goud
In april van dit jaar zijn wij begonnen met de voorbereidingen van het EK. Eenmaal in Londen gingen wij met wedstrijden tegen Ierland en Engeland voor Goud. In de  eerste wedstrijden werden wij verrast door het fysiek sterke spel. In de ‘returns’ kregen wij grip op de tegenstander en hebben wij van zowel de Ieren (1-2) als de Engelsen (0-4) gewonnen. We hadden Zilver! Door de uitslagen van de laatste wedstrijden was het voor ons zilver met een dikke gouden rand.

Een hele hockey-ervaring rijker. En alles is begonnen bij MHCB!

Katinka Roebert
Dutch Hockey Masters Dames 45+