MHCB Bennebroek ABCD-jeugd is goed op weg

Nieuws afbeelding 15-10-2015
7 kampioenen in de voorcompetitie!

Hockey is een competitiesport, en dus is het ook altijd leuk en goed om te zien waar je staat na de voorcompetitie. De bond deelt tegenwoordig de teams in op basis van een ranking. Iedere club geeft voor de zomer het aantal teams op en tevens uit welke spelers deze teams bestaan. Iedere speler heeft een speelverleden, en men kijkt dus in welk team spelers het seizoen ervoor gespeeld hebben, en wat de resultaten van dit team waren. Op die manier kent de bond aan iedere speler punten toe, en dit puntentotaal bepaalt uiteindelijk de speelsterkte van het nieuwe team. Op basis van deze speelsterkte wordt de voorcompetitie-indeling gemaakt.
Nu de voorcompetitie voorbij is, kunnen we de eerste balans opmaken. En die is niet verkeerd.
Dankzij de inzet van alle trainers, coaches en managers hebben we een voorcompetitie achter de rug met veelal mooie resultaten.
Er zijn maar liefst 7 en misschien zelfs 8 teams (MD4?) kampioen. Hiervan 3 met zeer overtuigende cijfers.
Meisjes D3 won alle wedstrijden dik (doelsaldo van +55). Hetzelfde geldt voor Meisjes C5 (doelsaldo van +25) en Jongens C2 (doelsaldo van +22).
Meisjes A1 en Jongens B1 zette een hele mooie prestatie neer door kampioen te worden in de subtopklasse.
Verder zijn nog Meisjes C2 en Meisjes C4 kampioen geworden.
Er zijn ook teams die in de top van de competitie meededen, uiteindelijk net geen kampioen zijn geworden maar wel trots kunnen zijn op een hele mooie 2e plaats: Meisjes B3, Meisjes D2 (2e op doelsaldo!) en Meisjes D5.
Meisjes B1 eindigde door winst afgelopen zaterdag op plek 3 en mag hierdoor a.s. zaterdag een beslissingswedstrijd tegen HBS MB1 (17.45 uur op Alliance) spelen voor een plek in de Super B. Kom deze meiden a.s. zaterdag aanmoedigen!
Slechts 5 teams werden laatste (Meisjes B2, Meisjes C3, Jongens B2, Jongens C1 en Jongens C3). Deze teams zullen door de herindeling iets lager gaan spelen.
Overall kunnen we dus eigenlijk concluderen dat we het bovengemiddeld gedaan hebben in de poules die de bond voor ons bepaald had.
Rond het weekend van 25 oktober zal de nieuwe indeling bekend worden.
Veel succes nog bij de beslissingwedstrijd en in de nieuwe competitie!

TC Junioren

13-12 Barcommissie