TC jeugd

Teamindeling en selectieprocedure 2017 voor de Jeugd A t/m D

Nieuws afbeelding 6-2-2017
Hier volgt een samenvatting van de teamindeling en selectieprocedure voor 2017, verder verwijzen we ook naar het beleidsstuk "Selectieprocedure & Teamindeling Jeugd MHC Bennebroek". De teamindelingen bij MHC Bennebroek zijn in beginsel voor de zomervakantie gereed. Bij de indelingen maken we onderscheid tussen de eerste teams per categorie (1-lijn) en de zogenaamde breedteteams (de meer recreatieve teams).

Selectie Eerste-lijnteams A, B, C, en D.
De selecties voor de 1-lijn zijn in principe open selecties, de selectie geschiedt door de trainingscoördinatoren Andre Westdorp en Menno Reyenga met hulp van trainers en spelers uit Heren en Dames 1. Medio februari bepalen de trainingscoördinatoren (Andre en Menno) in samenspraak met de Technische Commissie wie er aan de selectietrainingen mogen deelnemen. De kandidaten ontvangen uiterlijk 14 maart een uitnodiging voor de selectietrainingen. Iedereen die dan niet uitgenodigd is, maar toch aan de selectie voor een 1-lijn team wil deelnemen krijgt van 15 tot 30 maart de mogelijkheid om zich voor de selectietrainingen aan te melden. De eerste selectietraining vinden plaats op de maandagen 3 en 10 april, de definitieve selectie vindt plaats in mei/juni/juli.

Indeling breedteteams A, B, C, en D.
MHC Bennebroek streeft naar teams met min of meer gelijkwaardige spelers/speelsters, de betere spelers/speelsters spelen in een hogere lijn. De definitieve indeling vindt plaats voor 1 juli 2017 en wordt gedaan door de Technische Commissie.

Om tot de indeling te komen verzamelt de Technische Commissie op verschillende manieren informatie en overlegt waar nodig. Spelers en speelsters worden in de loop van een seizoen regelmatig bekeken door (collega)coaches, trainers, trainingscoördinatoren en TC-leden. Verder beoordelen alle coaches 2 maal per seizoen de spelers en speelsters via het TIPS-beoordelingssysteem, wat de Technische Commissie inzicht geeft in de prestaties. De eerste ronde TIPS-beoordelingen heeft plaatsgevonden in december 2016, de tweede ronde vindt plaats van 8 april tot 3 mei 2017. Trainers en coaches worden in deze periode door de TC benaderd om spelers en speelsters nog eens extra tegen het licht te houden. In de week van 13-20 mei volgen er gesprekken tussen de lijncoördinatoren van de TC en de coaches om de TIPS mondeling toe te lichten.

De TC krijgt met enige regelmatig het verzoek van ouders of hun kind in een bepaald team of bij vrienden/vriendinnen kan worden ingedeeld. Het indelen is een complex proces waarbij de TC rekening moet houden met o.a. specifieke eisen van de bond, het aantal spelers in een bepaalde leeftijdscategorie en gelijkgestemdheid van de spelers binnen een team. Daardoor is het helaas niet mogelijk toezeggingen hierover te doen, maar we zullen uiteraard waar mogelijk verzoeken honoreren.

De definitieve indeling voor de juniorenteams wordt 1 juli bekend gemaakt. Van 1 tot 18 juli is de TC benaderbaar voor beantwoording van eventuele vragen over de indeling.

Kalender selectie en teamindeling ABCD jeugd:

Half-eind februari 2017 selectie deelnemers selectietrainingen 1-lijn teams door trainingscoördinatoren
Uiterlijk 14 maart uitnodiging kandidaten selectietrainingen
15-30 maart open inschrijven selectietrainingen