Arbitrage

Afronden DWF direct na de wedstrijd!

Nieuws afbeelding 15-9-2017
Beste coaches en managers,

hoe ging het ook alweer met het invullen van het DWF? Hierbij een uitleg voor de coaches, managers en scheidsrechters. Vriendelijk verzoek om het DWF zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden direct na de wedstrijd af te ronden. Het niet op tijd afronden van het DWF resulteert namelijk in een boete voor de club.

Bedankt voor jullie medewerking!

Afronden van het digitaal wedstrijdformulier (DWF)

De procedure voor begeleiders (coaches en teammanagers)
De begeleiders (coaches en teammanagers) ontvangen op donderdag een e-mail met de inloggegevens. Voor de wedstrijd logt de coach of teammanager in en geven de spelerslijst op door de teamleden uit te vinken die niet aanwezig zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid invallers toe te voegen. De begeleiders zien nu ook dat een verificatiecode aan hun wedstrijd is gekoppeld. Net voor of direct na de wedstrijd geven de begeleiders de verificatiecode aan de scheidsrechters. De scheidsrechters controleren de spelerslijst, registreren eventuele gele/rode kaarten, voeren de uitslag in en beide scheidsrechters accorderen. Het formulier wordt dan verzonden (zie hiervoor de procedure voor scheidsrechters - hieronder). De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed. Als er 3 uur nĂ¡ de wedstrijd er nog niets is ingevuld, krijg de begeleider per email een herinnering. Hetzelfde gebeurt op maandag als de procedure (nog) niet is afgerond.

De procedure voor scheidsrechters
De scheidsrechters loggen na de wedstrijd in met hun kaartnummer en de verificatiecode die zij van de begeleider(s) krijgen. Scheidsrechter 1 registreert eventuele gele/rode kaarten en voert de uitslag in. Nadat scheidsrechter 1 klaar is met invullen, logt scheidsrechter 2 in en accordeert wat scheids 1 heeft ingevuld. De begeleiders loggen vervolgens weer in en keuren de uitslag en (gele/rode) kaarten goed.